Kabeh Kategori
EN

News Industry

Omah> News > News Industry

Bedane antarane ekstrak ginseng, ekstrak ginseng Amerika lan ekstrak notoginseng

Wektu Nerbitake: 2021-12-30 Ndeleng: 152

Bedane antarane ekstrak ginseng, ekstrak ginseng Amerika lan ekstrak notoginseng

 01a89db793146a8f2ef09f77e6a4314

1. Cara deteksi ginsenoside

 

Ginsenosides utamane cara deteksi yaiku UV lan HPLC. Tes UV adhedhasar RE minangka bahan referensi, gunakake standar terlarut RE sing dikenal kanggo ngukur nilai absorbansi saka ginsenoside sing ora dingerteni, banjur ngitung isi ginsenoside sing ora dingerteni. Tes HPLC ndeteksi isi pitu monomer ginsenoside RE, RG1, RF, RB1, RC, RB2, lan RD, banjur ngitung jumlahe. Tes HPLC bakal nggunakake 7 monomer standar. Njupuk 7 produk standar lan nyampur menyang solusi standar karo isi dikenal. Kaping pisanan ngukur kromatogram HPLC saka solusi standar, banjur ngukur kromatogram HPLC saka isi ginsenoside sing ora dingerteni, ngitung saben manomer miturut area puncak monomer lan rumus pitungan, banjur jumlah 7 isi monomer. Panax quinquefolium bakal ndeteksi siji monomer liyane, RG3. HPLC luwih akurat lan luwih rumit tinimbang deteksi UV.

 

2. Isi lan identifikasi ginsenoside 

   Kandungan ginsenoside:

item

Rg1

Re

Rf

Kb1

Rc

Kb2

Kb3

Rd

Ekstrak akar ginseng

0.84

2.42

0.56

3.68

4.12

3.91

Un-test

2.45

Ekstrak batang lan godhong ginseng

3.8

10.58

0.04

0.5

1.19

1.43

Un-test

5.78

Ekstrak akar ginseng Amerika

0.44

3.65

0

9.06

2.36

0.89

0.56

2.57

Ekstrak godhong lan batang ginseng Amerika

1.26

5.99

0

0.69

0.9

3.18

10.08

7.91

Notoginseng ekstrak batang lan godhong

0.15

0.24

0

1.24

8.28

1.61

7.53

0.94

 

 

-Kandungan Rg1 lan RE ing ekstrak akar ginseng luwih murah tinimbang RB1, lan isi RB1 luwih dhuwur ing ekstrak akar.

-RE, RG1, RD minangka bahan utama ing godhong ginseng lan ekstrak batang, luwih dhuwur tinimbang RB1.

-Ekstrak akar ginseng setengah Amerika ginsenoside yaiku RB1.

-Rb3 minangka bahan utama ing batang ginseng Amerika lan ekstrak godhong.

 

-Notoginseng stem lan rwaning extract karo dhuwur isi RC lan RB3.

Ekstrak oyod ginseng lan batang ginseng lan ekstrak godhong mung duwe sawetara RB3; lan mung ginseng sing duwe RF, dadi, yen produk sampeyan ora duwe RG, mula dudu saka ginseng. Mung ginseng Amerika sing duwe F11, dadi yen sampeyan mriksa ginsenoside iki, sampeyan bakal ngerti produk sampeyan apa nyampur ekstrak ginseng Amerika. Batang lan godhong ginseng Amerika kanthi kandungan RB3 sing dhuwur, dadi yen produk sampeyan duwe kandungan RB3 sing dhuwur, mula bisa uga campuran batang ginseng Amerika lan ekstrak godhong. Cara paling gampang kanggo konfirmasi produk sampeyan manawa ginseng ture extract ROOT nggawe ID test.Paling Eropah lan pelanggan Amérika bakal nggawe test HPTLC.


Kategori panas