Kabeh Kategori
EN

News Industry

Omah> News > News Industry

Sinau luwih lengkap babagan ginseng

Wektu Nerbitake: 2023-03-28 Ndeleng: 91

Ginseng wis digunakake ing Asia lan Amerika Utara nganti pirang-pirang abad. Akeh sing nggunakake kanggo nambah pamikiran, konsentrasi, memori lan daya tahan fisik. Iki uga digunakake kanggo mbantu depresi, kuatir lan minangka perawatan alami lemes kronis. Dikenal bisa ngundhakake sistem kekebalan, nglawan infeksi lan mbantu wong sing nandhang disfungsi ereksi.

Native Americans tau nggunakake ROOT minangka stimulant lan obat sirah, uga perawatan kanggo infertilitas, mriyang lan indigestion. Dina iki, kira-kira 6 yuta, Amerika njupuk kauntungan saka keuntungan ginseng buktiaken ajeg.


Apa Ginseng?

Ana 11 spesies ginseng, kabeh kalebu genus Panax saka kulawarga Araliaceae; Jeneng botani Panax tegese "kabeh waras" ing basa Yunani. Jeneng "ginseng" digunakake kanggo nyebut ginseng Amerika (Panax quinquefolius) lan ginseng Asia utawa Korea (Panax ginseng). Tanduran ginseng sejati mung kalebu genus Panax, mula spesies liyane, kayata ginseng Siberia lan ginseng putra mahkota, duwe fungsi sing beda.

Senyawa unik lan migunani saka spesies Panax diarani ginsenosides, lan saiki lagi ana ing riset klinis kanggo neliti potensial kanggo panggunaan medis. Ginseng Asia lan Amerika ngemot ginsenosides, nanging kalebu macem-macem jinis ing jumlah sing beda. Riset wis mawarni-warni, lan sawetara ahli durung yakin manawa ana data sing cukup kanggo menehi label kapabilitas medis ginseng, nanging nganti pirang-pirang abad wong wis percaya karo senyawa lan asil sing migunani.


Fakta Nutrisi Ginseng

Ginseng Amerika durung siyap dienggo nganti thukul kira-kira nem taun; Iki kaancam punah ing alam bébas, mula saiki ditanam ing peternakan kanggo nglindhungi saka panen sing berlebihan. Tetuwuhan ginseng Amérika duwé godhong kang thukul ing wangun bunder ing babagan gagang . Kembangé kuning-ijo lan wujudé kaya payung; Dheweke tuwuh ing tengah tanduran lan ngasilake woh wohan beri abang. Tanduran bakal keriput ing gulu kanthi umur - tanduran sing luwih tuwa luwih aji lan luwih larang amarga keuntungan ginseng luwih akeh ing oyod sing wis tuwa.

Ginseng ngandhut macem-macem komponen farmakologis, kalebu seri saponin triterpenoid tetrasiklik (ginsenosides), polyacetylenes, senyawa polifenol lan polisakarida asam.


Kabuktian Ginseng Wuku

1 Ngapikake swasana ati lan nyuda stres
Sinau terkontrol sing ditindakake ing Pusat Riset Kinerja Otak lan Nutrisi ing Inggris melu 30 sukarelawan sing diwenehi telung puteran perawatan ginseng lan plasebo. Panliten iki ditindakake kanggo ngumpulake data babagan kemampuan ginseng kanggo ningkatake swasana ati lan fungsi mental. Asil nemokake yen 200 miligram ginseng sajrone wolung dina bisa nyuda swasana ati, nanging uga nyepetake respon peserta kanggo aritmetika mental. Dosis 400 milligram ningkatake ketenangan lan nambah aritmetika mental sajrone perawatan wolung dina.

Panaliten liyane sing ditindakake ing Divisi Farmakologi ing Institut Riset Narkoba Pusat nguji efek ginseng Panax ing tikus kanthi stres kronis lan nemokake manawa nduweni sifat anti-stres sing signifikan lan bisa digunakake kanggo perawatan gangguan sing disebabake stres. Dosis 100 milligram Panax ginseng nyuda indeks ulkus, bobot kelenjar adrenal lan tingkat glukosa plasma - dadi pilihan obat sing kuat kanggo stres kronis lan obat alami ulkus sing apik lan cara kanggo nambani kelelahan adrenal.

2. Ngapikake Fungsi Otak
Ginseng ngrangsang sel otak lan nambah konsentrasi lan kognitif
lelakon. Bukti nuduhake yen njupuk Panax ginseng ROOT saben dina kanggo 12 minggu bisa nambah kinerja mental ing wong penyakit Alzheimer. Siji panaliten sing ditindakake ing Departemen Neurologi ing Institut Riset Klinis ing Korea Selatan nyelidiki efektifitas ginseng ing kinerja kognitif pasien kanthi penyakit Alzheimer. Sawise perawatan ginseng, para peserta nuduhake dandan, lan tren dhuwur iki terus telung sasi. Sawise ngendhegake perawatan ginseng, perbaikan kasebut mudhun ing tingkat klompok kontrol.
Iki nuduhake ginseng bisa digunakake minangka perawatan alami Alzheimer. Sanajan riset luwih akeh babagan topik iki dibutuhake, siji panaliten awal nemokake manawa kombinasi ginseng Amerika lan ginkgo biloba mbantu ngatasi ADHD kanthi alami.

3. Nduwe Sifat Anti Inflamasi
Panaliten menarik sing ditindakake ing Korea ngukur efek sing migunani saka ginseng abang Korea kanggo bocah-bocah sawise kemoterapi utawa transplantasi sel induk kanggo kanker lanjut.

Panaliten kasebut kalebu 19 pasien sing nampa 60 miligram ginseng abang Korea saben dina sajrone setaun. Sampel getih diklumpukake saben nem sasi, lan minangka asil saka perawatan, sitokin, utawa protein cilik sing tanggung jawab kanggo ngirim sinyal menyang otak lan ngatur pertumbuhan sel, mudhun kanthi cepet, sing beda banget karo klompok kontrol. Panliten iki nuduhake yen ginseng abang Korea nduweni efek stabilisasi saka sitokin inflamasi ing bocah-bocah kanthi kanker sawise kemoterapi.

A sinau 2011 diterbitake ing American Journal of Chinese Medicine rampung ing clurut uga diukur impact sing ginseng abang Korea wis ing cytokines inflamasi; Sawise menehi tikus 100 milligrams ekstrak ginseng abang Korea suwene pitung dina, ginseng mbuktekake kanthi signifikan nyuda tingkat inflamasi - oyod saka akeh penyakit - lan nambah karusakan sing wis ditindakake ing otak.

Panaliten kewan liyane ngukur keuntungan anti-inflamasi ginseng. Ginseng abang Korea dites kanggo sifat anti-alergi ing 40 tikus kanthi rhinitis alergi, penyakit inflamasi saluran napas ndhuwur sing biasane katon ing bocah-bocah lan wong diwasa; Gejala sing paling kerep kalebu rame, irung gatal lan wahing. Ing pungkasan uji coba, ginseng abang Korea nyuda reaksi inflamasi alergi hidung ing tikus, nuduhake panggonan ginseng ing antarane panganan anti-inflamasi sing paling apik.

4. Mbantu karo Bobot Mundhut
Manfaat ginseng liyane sing nggumunake yaiku kemampuane bisa digunakake minangka suppressant napsu alami. Uga nambah metabolisme lan mbantu awak ngobong lemak kanthi luwih cepet. Panaliten sing ditindakake ing Pusat Tang kanggo Riset Obat Herbal ing Chicago ngukur efek anti-diabetes lan anti-obesitas saka Panax ginseng berry ing tikus diwasa; Tikus kasebut disuntikake 150 miligram ekstrak berry ginseng saben kilogram bobot awak suwene 12 dina. Ing dina kaping lima, tikus sing njupuk ekstrak ginseng wis nyuda tingkat glukosa getih pasa kanthi nyata. Sawise dina 12, toleransi glukosa ing tikus mundhak lan tingkat glukosa getih sakabèhé mudhun nganti 53 persen. Tikus sing diobati uga nyuda bobote, wiwit 51 gram lan mungkasi perawatan kanthi 45 gram.

Panaliten sing padha ditindakake ing taun 2009 nemokake manawa Panax ginseng nduweni peran penting ing efek anti-obesitas ing tikus, sing nuduhake pentinge klinis kanggo ningkatake manajemen obesitas lan sindrom metabolik sing gegandhengan karo ginseng.

5. Nambani Disfungsi Seksual
Njupuk bubuk ginseng abang Korea katon kanggo nambah gairah seksual lan nambani disfungsi ereksi ing wong. Tinjauan sistematis 2008 kalebu studi klinis acak 28 sing ngevaluasi efektifitas ginseng abang kanggo ngobati disfungsi ereksi; Tinjauan kasebut nyedhiyakake bukti sing sugestif kanggo nggunakake ginseng abang, nanging peneliti percaya yen studi sing luwih ketat perlu kanggo nggawe kesimpulan sing definitif.

Saka 28 studi sing diteliti, enem nglaporake peningkatan fungsi ereksi nalika nggunakake ginseng abang dibandhingake karo kontrol plasebo. Papat pasinaon nguji efek ginseng abang kanggo fungsi seksual nggunakake kuesioner dibandhingake karo plasebo, lan kabeh uji coba nglaporake efek positif saka ginseng abang.

Riset sing ditindakake ing taun 2002 ing Departemen Fisiologi ing Sekolah Kedokteran Universitas Illinois Selatan nuduhake yen komponen ginsenoside ginseng nggampangake ereksi penis kanthi langsung nyebabake vasodilatasi lan relaksasi jaringan erectile. Iki minangka pelepasan oksida nitrat saka sel endothelial lan saraf perivaskular sing langsung mengaruhi jaringan erectile.

Riset universitas kasebut uga nuduhake yen ginseng mengaruhi sistem saraf pusat lan sacara signifikan ngowahi aktivitas ing otak sing ndadekake prilaku lan sekresi hormonal.

6. Ngapikake Fungsi Lung

Pangobatan ginseng wis nyuda bakteri paru-paru kanthi signifikan, lan studi sing nglibatake tikus nuduhake yen ginseng bisa nyegah pertumbuhan cystic fibrosis, infeksi paru-paru sing umum. Ing sawijining panaliten taun 1997, tikus diwenehi suntikan ginseng, lan sawise rong minggu, kelompok sing diobati nuduhake reresik bakteri sing luwih apik saka paru-paru.

Riset uga nuduhake keuntungan ginseng liyane yaiku kemampuan kanggo nambani penyakit paru-paru sing diarani penyakit paru-paru obstruktif kronis (COPD), sing ditondoi minangka aliran udara sing kurang kronis sing biasane saya suwe saya suwe. Miturut riset, njupuk Panax ginseng kanthi tutuk katon bisa nambah fungsi paru-paru lan sawetara gejala COPD.

7. Mudhunake Tingkat Gula Darah
Sawetara panaliten nuduhake yen ginseng Amerika nyuda tingkat gula getih ing wong sing nandhang diabetes jinis 2, sing digunakake minangka obat alami diabetes. Miturut Pusat Kedokteran Universitas Maryland, siji panaliten nemokake manawa wong sing nandhang diabetes jinis 2 sing njupuk ginseng Amerika sadurunge utawa bebarengan karo ombenan gula sing dhuwur nuduhake kurang paningkatan tingkat glukosa getih.

Panaliten liyane sing ditindakake ing Unit Neurosains Kognitif Manungsa ing Inggris nemokake manawa Panax ginseng nyebabake nyuda tingkat glukosa getih siji jam sawise konsumsi glukosa, negesake manawa ginseng duweni sifat glukoregulasi.

Salah sawijining masalah utama diabetes jinis 2 yaiku awak ora cukup responsif marang insulin. Siji panaliten nemokake yen ginseng abang Korea nambah sensitivitas insulin, luwih nerangake kemampuan ginseng kanggo nurunake tingkat gula getih lan mbantu wong sing nandhang diabetes tipe 2.

8. Ngalangi Kanker
Riset wis nuduhake yen ginseng nduweni sifat antikanker sing kuat amarga kemampuane kanggo nyegah pertumbuhan tumor. Sanajan riset luwih akeh dibutuhake babagan subyek iki, laporan nyimpulake yen paningkatan kekebalan sel sing nglibatake sel T lan sel NK (sel pembunuh alami), bebarengan karo mekanisme liyane kayata stres oksidatif, apoptosis lan angiogenesis, sing menehi ginseng sifat antikanker.
Tinjauan ilmiah nyatakake yen ginseng nyuda kanker liwat mekanisme anti-inflamasi, antioksidan lan apoptosis kanggo mengaruhi ekspresi gen lan mungkasi pertumbuhan tumor. Iki nuduhake ginseng bisa digunakake minangka perawatan kanker alami. Sawetara studi wis fokus ing efek khusus ginseng ing kanker kolorektal amarga kira-kira 1 saka 21 wong ing AS bakal kena kanker kolorektal sajrone umure. Para peneliti ngobati sel kanker kolorektal manungsa kanthi ekstrak berry ginseng kukus lan ditemokake
efek anti-proliferasi ana 98 persen kanggo HCT- 1 16 lan 99 persen kanggo SW-480 sel. Nalika peneliti nguji ROOT ginseng Amerika sing dikukus, padha nemokake asil sing bisa dibandhingake karo ekstrak berry kukus.

9. Ngundhakake Sistem Kekebalan
Manfaat ginseng liyane sing diteliti kanthi apik yaiku kemampuan kanggo ningkatake sistem kekebalan - mbantu awak nglawan infeksi lan penyakit. Oyod, batang lan godhong ginseng wis digunakake kanggo njaga homeostasis kekebalan lan ningkatake resistensi penyakit utawa infeksi.
Sawetara studi klinis nuduhake yen ginseng Amerika nambah kinerja sel sing duwe peran ing kekebalan. Ginseng ngatur saben jinis sel kekebalan, kalebu makrofag, sel pembunuh alami, sel dendritik, sel T lan sel B.
Ekstrak ginseng ngasilake senyawa antimikroba sing bisa digunakake minangka mekanisme pertahanan nglawan infeksi bakteri lan virus. Pasinaon nuduhake yen senyawa poliasetilena ginseng efektif nglawan infeksi bakteri.
Riset sing nglibatake tikus nuduhake yen ginseng nyuda jumlah bakteri sing ana ing limpa, ginjel lan getih. Ekstrak ginseng uga nglindhungi tikus saka pati septik amarga inflamasi. Lapuran nuduhake yen ginseng uga duwe efek nyegah ing wutah saka akeh virus, kalebu influenza, HIV lan rotavirus.

10. Ngilangi Gejala Menopause
Gejala pesky kayata kelip-kelip panas, kringet wengi, swasana ati sing owah, irritability, kuatir, gejala depresi, kekeringan bawok, ngurangi gairah seksual, gain bobot, insomnia lan rambut tipis cenderung ngiringi menopause. Sawetara bukti nuduhake yen ginseng bisa mbantu nyuda keruwetan lan kedadeyan kasebut. Tinjauan sistematis saka uji klinis kanthi acak nemokake yen ing telung uji coba beda, ginseng abang Korea nduweni khasiat kanggo ningkatake gairah seksual ing wanita menopause, ningkatake kesejahteraan lan kesehatan umum nalika ngurangi gejala depresi lan luwih apik ningkatake gejala menopause ing indeks Kupperman lan Menopause. Skala Rating dibandhingake karo klompok plasebo. Panaliten kaping papat ora nemokake bedane sing signifikan ing frekuensi kelip-kelip panas ing antarane klompok ginseng lan plasebo.


Jinis Ginseng

Nalika kulawarga Panax (Asia lan Amerika) minangka siji-sijine jinis ginseng sing "bener" amarga tingkat ginsenosides bahan aktif sing dhuwur, ana herbal adaptogenik liyane sing nduweni sifat sing padha sing uga dikenal minangka sederek ginseng.

Ginseng Asia: panax ginseng, minangka klasik lan asli sing wis misuwur ewonan taun. Asring digunakake kanggo ngedongkrak ing Traditional Chinese Medicine kanggo wong-wong sing berjuang karo kurang Qi, coldness lan sing kurang, kang bisa ditampilake minangka lemes. Wangun iki uga bisa mbantu kelemahane, kesel, diabetes tipe 2, disfungsi ereksi lan memori sing kurang. Ginseng Panax utamane ditanam ing wilayah pegunungan changbai provinsi jilin China, semenanjung Korea lan Siberia Rusia. Wilayah prodhuksi utama ginseng Cina ana ing lereng kulon gunung changbai lan wilayah sing isih ana, dene wilayah penghasil utama ginseng Korea ana ing sisih wétan lan kidul gunung changbai, kanthi ora ana bedane ing lingkungan geografis lan iklim.

Ginseng Amérika: panax quinquefolius, tuwuh ing saindhenging wilayah lor Amérika Lor, kalebu New York, Pennsylvania, Wisconsin lan Ontario, Kanada. Ginseng Amerika wis ditampilake kanggo nglawan depresi, ngimbangi gula getih, ndhukung gangguan pencernaan sing disebabake dening kuatir, ningkatake fokus lan ningkatake sistem kekebalan. Yen dibandhingake, ginseng Amerika luwih entheng tinimbang ginseng Asia nanging isih terapeutik lan biasane digunakake kanggo nambani kekurangan yin tinimbang kekurangan yang.

Ginseng Siberia: eleutherococcus senticocus, tuwuh liar ing Rusia lan Asia, uga dikenal minangka eleuthro, ngandhut tingkat eleutherosides sing dhuwur, sing nduweni manfaat sing padha karo ginsenosides sing ditemokake ing spesies panax ginseng. Panliten nuduhake yen ginseng Siberia bisa nambah VO2 max kanggo ngoptimalake daya tahan kardiovaskular, nambah lemes lan ndhukung kekebalan.

Ginseng India: withania somnifera, uga dikenal minangka ashwagandha, minangka ramuan sing misuwur ing obat Ayurveda kanggo nambah umur dawa. Nduwe sawetara keuntungan sing padha karo ginseng klasik nanging uga akeh bedane. Bisa dijupuk luwih ing jangka panjang lan wis ditampilake kanggo nambah tingkat hormon tiroid (TSH, T3 & T4), ngredhakaké kuatir, Balance kortisol, nambah kolesterol, ngatur gula getih lan nambah tingkat fitness.

Ginseng Brasil: pfaffia paniculata, uga dikenal minangka suma root, tuwuh ing saindhenging alas udan ing Amérika Kidul lan tegese "kanggo kabeh" ing basa Portugis amarga macem-macem keuntungan. Suma root ngandhut ecdysterone, kang ndhukung tingkat sehat saka testosteron ing lanang lan wadon lan uga bisa ndhukung kesehatan otot, nyuda inflammation, perang kanker, nambah kinerja seksual lan ngedongkrak toleransi.


Carane Golek Ginseng

Produk ginseng digawe saka oyod lan cabang sing diarani rambut akar. Sampeyan bisa nemokake ginseng ing bentuk garing, bubuk, kapsul lan tablet.
Ginseng uga kasedhiya tanpa jamu ing sawetara rumus kombinasi; Nanging, elinga manawa produk Panax ginseng ora mesthi kaya sing diklaim. Isi produk sing diwenehi label ngemot ginseng Panax bisa beda-beda, lan sawetara uga ngemot ginseng Panax sithik utawa ora ana.
Dadi manawa kanggo maca label bahan kasebut kanthi teliti, lan tansah tuku produk saka perusahaan sing biso dipercoyo lan dipercaya. China minangka produser utama ginseng ing donya, kanthi 70% ~ 80% saka total output donya, lan 60% saka ekspor donya.

Carane Nggawe Teh Ginseng

Pengin nambah ginseng ing diet saben dina? Coba gawe teh ginseng dhewe.

Ing China, wong wis ngombe teh ginseng kanggo 5,000 taun. Ing obat herbal Cina, para praktisi nyaranake supaya wong diwasa luwih saka 40 ngombe secangkir teh ginseng saben dina.
Teh ginseng, kaya suplemen lan ekstrak ginseng, digunakake kanggo nambah kekuwatan mental lan memori. Nalika nggawe teh ginseng, luwih dhisik pilih jinis ginseng sing pengin digunakake: Amerika (sing luwih apik nalika sasi panas) utawa Korea (luwih apik nalika sasi adhem). Sampeyan bisa tuku kantong teh ginseng saka toko panganan lokal, nanging nggawe dhewe saka oyod tanduran minangka wangun sing paling migunani.

● Sampeyan bisa nggunakake ROOT seger, nanging iki bisa uga hard kanggo nggoleki, supaya nggunakake powered utawa garing ROOT uga bisa.

● Miwiti kanthi ngupas oyod yen sampeyan nggunakake.

● Njupuk 1 sendok teh cukur oyod utawa oyod bubuk, banjur lebokake ing logam
werni teh utawa saringan.

● Nggawa banyu nganti godhok, banjur mateni - supaya banyu adhem nganti 2-3 menit.

● Tuangake banyu menyang cangkir teh, banjur celupake bal teh utawa saring menyang cangkir; Ayo dadi tajem kanggo 5 menit utawa luwih.

● Sawise ngombé tèh, sampeyan malah bisa mangan serutan ginseng kanggo ngoptimalake keuntungan kesehatan.


Ginseng Dianjurake Dosis

Dosis ginseng ing ngisor iki wis diteliti ing riset ilmiah:

● Kanggo diabetes jinis 2, dosis efektif biasane 200 miligram saben dina. 

● Kanggo disfungsi ereksi, 900 milligram Panax ginseng kaping telu saben dina minangka panaliti nemokake migunani.

● Kanggo ejakulasi durung wayahe, aplikasi SS-Cream, ngemot Panax ginseng lan liyane
úa, kanggo zakar siji jam sadurunge sanggama lan wisuh mati sadurunge sanggama.

● Kanggo kaku, tension utawa lemes, njupuk 1 gram ginseng saben dina, utawa 500 miligram kaping pindho saben dina.


Bisa Efek Sampingan lan Interaksi

Efek samping saka ginseng umume entheng. Ginseng bisa tumindak minangka stimulan ing sawetara wong, saengga bisa nyebabake gugup lan insomnia (utamane ing dosis gedhe). Panggunaan jangka panjang utawa dosis dhuwur ginseng bisa nyebabake sirah, pusing lan lara weteng. Wanita sing nggunakake ginseng kanthi rutin bisa ngalami owah-owahan menstruasi, lan uga ana sawetara laporan reaksi alergi kanggo ginseng.

Amarga kurang bukti babagan safety, ginseng ora dianjurake kanggo bocah utawa wanita sing ngandhut utawa nyusoni.

Ginseng bisa mengaruhi tingkat gula getih, mula wong sing nggunakake obat kanggo diabetes ora kudu nggunakake ginseng tanpa ngomong dhisik karo panyedhiya kesehatan. Ginseng bisa berinteraksi karo warfarin lan sawetara obat kanggo depresi; Kafein bisa nambah efek stimulan ginseng.

Ana sawetara keprihatinan manawa Panax ginseng nambah gejala penyakit otoimun kayata MS, lupus lan rheumatoid arthritis, saengga pasien sing nandhang kahanan kasebut kudu takon karo dhokter sadurunge lan nalika njupuk suplemen iki. Bisa uga ngganggu pembekuan getih lan ora kudu dijupuk dening wong sing ngalami pendarahan. Wong sing wis ngalami transplantasi organ bisa uga ora pengin njupuk ginseng amarga bisa nambah risiko penolakan organ. (29)

Ginseng bisa berinteraksi karo penyakit sensitif hormon wanita kayata kanker payudara, kanker uterus, kanker ovarium, endometriosis lan fibroid uterus amarga nduweni efek kaya estrogen. (29)

Ginseng bisa berinteraksi karo obat-obatan ing ngisor iki:

● Obat kanggo diabetes
● Obat ngencerake getih
● Antidepresan
● Obat antipsikotik
● Morfin

Panggunaan ginseng sing berlebihan bisa nyebabake Sindrom Penyalahgunaan Ginseng, sing wis digandhengake karo kelainan afektif, alergi, keracunan kardiovaskular lan ginjal, pendarahan organ genital, ginekomastia, hepatotoksisitas, hipertensi lan keracunan reproduksi.

Kanggo ngindhari efek samping saka ginseng, sawetara ahli menehi saran supaya ora njupuk ginseng luwih saka telung nganti nem sasi sekaligus. Yen perlu, dhokter sampeyan bisa menehi saran supaya sampeyan ngaso lan banjur miwiti njupuk ginseng maneh sajrone sawetara minggu utawa sasi.

1

Kategori panas