Kabeh Kategori
EN

News Industry

Omah> News > News Industry

Minyak atsiri Litsea berry (minyak esensial litsea berry) minangka aditif pakan kanggo sawetara kewan disetujoni EU

Wektu Nerbitake: 2022-07-06 Ndeleng: 127

Minyak atsiri Litsea Cubeba

Miturut Jurnal Resmi Uni Eropa, tanggal 12 April 2022, Komisi Eropa ngetokake Peraturan (EU) No. 2022/593, sesuai karo Peraturan (EC) No 1831/2003 Parlemen Eropa lan Dewan, nyetujoni litsea berry essential oil (litsea berry essential oil) oil) minangka aditif feed kanggo sawetara kewan.

Miturut kahanan sing ditetepake ing lampiran, aditif iki sah minangka aditif kewan ing kategori "Aditif Sensori" lan gugus fungsi "Senyawa Perisa". Tanggal pungkasan wewenang yaiku 2 Mei 2032. Peraturan iki bakal ditrapake ing dina kaping rong puluh wiwit tanggal diumumake.

Hunan Nuoz Biological Technology Co., Ltd. wis ngembangake senyawa inklusi minyak atsiri litsea berry, sing wis rampung tes kewan ing babi, lan efeke apik banget. Iki minangka aditif pakan kewan sing berkualitas tinggi.

Teks lengkap Jurnal Resmi Uni Eropa dilampirake

KOMISI IMPLEMENTING REGULATION (EU) 2022/593

tanggal 1 Maret 2022

babagan wewenang minyak atsiri litsea berry minangka aditif pakan kanggo spesies kewan tartamtu

(Tèks kanthi relevansi EEA)

KOMISI EROPA,

Duwe gati kanggo Treaty on the Functioning of the European Union,

Kanthi gati Peraturan (EC) No 1831/2003 Parlemen Eropa lan Dewan 22 September 2003 babagan aditif sing digunakake ing nutrisi kewan (1), lan khususe Pasal 9(2) kasebut,

dene:

(1)Peraturan (EC) No 1831/2003 nyedhiyakake wewenang kanggo aditif sing digunakake ing nutrisi kewan lan kanggo alasan lan prosedur kanggo menehi wewenang kasebut. Artikel 10(2) Regulasi kasebut nyedhiyakake evaluasi maneh aditif sing sah miturut Arahan Dewan 70/524/EEC 

(2)Minyak atsiri Litsea berry diwenehi wewenang tanpa watesan wektu miturut Directive 70/524/EEC minangka aditif pakan kanggo kabeh spesies kewan. Aditif iki banjur dilebokake ing Daftar aditif feed minangka produk sing wis ana, miturut Artikel 10(1)(b) Peraturan (EC) No 1831/2003.

(3)Sesuai karo Artikel 10(2) Peraturan (EC) No 1831/2003 magepokan karo Artikel 7 kasebut, aplikasi diajukake kanggo evaluasi maneh minyak atsiri litsea berry kanggo kabeh spesies kewan.

(4)Pemohon njaluk aditif kasebut diklasifikasikake ing kategori aditif 'aditif sensori' lan ing klompok fungsional 'senyawa perasa'. Aplikasi kasebut diiringi rincian lan dokumen sing dibutuhake miturut Artikel 7(3) Peraturan (EC) No 1831/2003.

(5)Pemohon njaluk minyak atsiri litsea berry supaya sah uga digunakake ing banyu kanggo ngombe. Nanging, Peraturan (EC) No 1831/2003 ora ngidini wewenang 'senyawa rasa' kanggo digunakake ing banyu kanggo ngombe. Mulane, panggunaan minyak atsiri litsea berry ing banyu kanggo ngombe kudu ora diidini.

(6)Otoritas Keamanan Pangan Eropa ('Otoritas') nyimpulake 5 Mei 2021 (3) sing, miturut kahanan ngajokaken nggunakake litsea Semono uga Sindhunata lenga atsiri ora duwe efek salabetipun ing kesehatan kewan, kesehatan konsumen utawa lingkungan. Otoritas uga nyimpulake yen minyak atsiri litsea berry kudu dianggep minangka iritasi kanggo kulit lan mata, lan minangka sensitiser kulit lan ambegan. Mula, Komisi nganggep manawa langkah-langkah protèktif sing cocog kudu ditindakake kanggo nyegah efek samping ing kesehatan manungsa, utamane babagan pangguna aditif kasebut.

(7)Panguwasa luwih nyimpulake, yen lenga atsiri litsea berry diakoni kanggo rasa panganan lan fungsine ing feed bakal padha karo panganan. Mulane, ora ana demonstrasi efektifitas sing dianggep perlu. Otoritas uga verifikasi laporan babagan cara analisis aditif feed ing feed sing dikirim dening Laboratorium Referensi sing diatur dening Peraturan (EC) No 1831/2003.

(8)Evaluasi minyak atsiri litsea berry nuduhake manawa syarat wewenang, kaya sing diwenehake ing Artikel 5 Peraturan (EC) No 1831/2003, wis rampung. Mulane, panggunaan zat iki kudu diwenehi wewenang kaya sing kasebut ing Lampiran Peraturan iki.

(9)Kahanan tartamtu kudu diwenehake kanggo ngidini kontrol sing luwih apik. Utamane, konten sing disaranake kudu dituduhake ing label aditif feed. Yen isi kasebut ngluwihi, informasi tartamtu kudu dituduhake ing label premixture.

(10)Kasunyatan manawa lenga atsiri litsea berry ora sah kanggo digunakake minangka perasa ing banyu kanggo ngombe, ora nyegah panggunaan ing feed senyawa sing diwenehake liwat banyu.

(11)Amarga alasan safety ora mbutuhake aplikasi langsung saka modifikasi kanggo kahanan wewenang saka zat sing bersangkutan, iku cocok kanggo ngidini wektu transisi kanggo pihak sing kasengsem kanggo nyiapake piyambak kanggo syarat anyar asil saka wewenang.

(12)Langkah-langkah sing diwenehake ing Peraturan iki selaras karo panemu Komite Tetap babagan Tanduran, Kewan, Pangan lan Feed,

Wis ngetrapake PERATURAN INI:

Pasal 1

Wewenang

Zat sing ditemtokake ing Lampiran, kalebu kategori aditif 'aditif sensori' lan klompok fungsi 'senyawa rasa', diijini minangka aditif pakan ing nutrisi kewan, miturut syarat sing ditemtokake ing Lampiran kasebut.

Pasal 2

Langkah-langkah transisi

1. Zat sing ditemtokake ing Lampiran lan pracampuran sing ngemot zat iki, sing diprodhuksi lan diwenehi label sadurunge 2 November 2022 miturut aturan sing ditrapake sadurunge 2 Mei 2022 bisa terus dilebokake ing pasar lan digunakake nganti saham sing ana wis entek.

2. Pakan senyawa lan bahan pakan sing ngemot zat kaya sing kasebut ing Lampiran, sing diprodhuksi lan diwenehi label sadurunge 2 Mei 2023 miturut aturan sing ditrapake sadurunge 2 Mei 2022 bisa terus diselehake ing pasar lan digunakake nganti saham sing ana kesel yen ditujokake kanggo kewan sing ngasilake panganan.

3. Pakan senyawa lan bahan pakan sing ngemot zat kasebut kaya sing kasebut ing Lampiran, sing diprodhuksi lan diwenehi label sadurunge 2 Mei 2024 miturut aturan sing ditrapake sadurunge 2 Mei 2022 bisa terus diselehake ing pasar lan digunakake nganti saham sing ana kesel yen ditujokake kanggo kewan sing ora ngasilake panganan.

Pasal 3

Mlebu menyang pasukan

Peraturan iki bakal dileksanakake ing dina kaping rong puluh sawise diterbitake ing Jurnal Resmi Uni Eropa.

Regulasi iki bakal naleni kabeh lan langsung ditrapake ing kabeh Negara Anggota.

Rampung ing Brussels, 1 Maret 2022.

Kanggo Komisi

Presiden

Ursula VON DER LEYEN


Kategori panas