Kabeh Kategori
EN

News Industry

Omah> News > News Industry

Chisensis Schisandra

Wektu Nerbitake: 2021-09-09 Ndeleng: 95

Ringkesan
1

Schisandra chinensis (woh limang rasa) yaiku wit anggur sing ngasilake woh. Woh wohan beri ungu-abang diterangake kanthi limang rasa: manis, asin, pait, pedas, lan kecut. Wiji saka berry Schisandra ngandhut lignansTrusted Source. Iki minangka zat sing bisa duwe efek sing migunani kanggo kesehatan.
Schisandra ora biasane digunakake minangka panganan. Nanging wis digunakake kanggo tujuan medicinal ing saindhenging Asia lan Rusia kanggo generasi.
Ing obat tradisional Cina, Schisandra dianggep migunani kanggo qi, daya urip utawa energi sing ana ing kabeh makhluk urip. Dikira duwe pengaruh positif ing sawetara meridian, utawa jalur, ing awak, kalebu jantung, paru-paru, lan ginjel.

Apa wangun Schisandra?
Schisandrins A, B, lan C minangka senyawa kimia bioaktif. Dheweke diekstrak saka woh wohan beri saka tanduran Schisandra. Iki bisa disaranake kanggo sampeyan dening profesional medis, lan bisa dijupuk ing bentuk bubuk, pil, utawa cair.
Schisandra uga bisa dituku minangka woh wohan beri garing utawa jus.
Schisandra uga kasedhiya minangka tambahan ing macem-macem formulir. Iki kalebu bubuk garing, pil, ekstrak, lan elixir. Suplemen biasane kalebu dosis sing disaranake ing kemasan kanggo sampeyan tindakake.

Ekstrak Schisandra (schisandrins, diekstrak kanthi alkohol): Nglindhungi ati lan diazepam.
Ekstrak Schisandra (polisakarosa lan asam organik, diekstrak kanthi banyu): Regulasi kekebalan, supresi tumor, antioksidan, nyuda lipid, anti-kelelahan.
Minyak atsiri Schisandra: Nyegah watuk, nglindhungi ati, Antibakteri, antivirus, anti-kelelahan, nambah turu.

Apa manfaate?
Schisandra digunakake kanggo macem-macem masalah kesehatan. Ana sawetara data ilmiah saka studi kewan lan manungsa sing nuduhake Schisandra bisa duwe efek positif ing sawetara kahanan lan penyakit. Iki kalebu:

penyakit Alzheimer
Panaliten ing taun 2017 nemokake manawa Schisandrin B duwe efek positif lan migunani kanggo penyakit Alzheimer. Peneliti nemtokake manawa iki disebabake kemampuan Schisandrin B kanggo ngalangi pembentukan peptida beta amiloid sing berlebihan ing otak. Peptida iki minangka salah sawijining komponen sing tanggung jawab kanggo mbentuk plak amyloid, zat sing ditemokake ing otak wong sing nandhang penyakit Alzheimer.
Panaliten liyane nuduhake yen Schisandrin B bisa uga efektif nglawan penyakit Alzheimer lan Parkinson. Iki amarga efek anti-inflamasi, neuroprotective marang sel microglial ing otak.

Penyakit ati
Panaliten kewan 2013 nemokake manawa serbuk sari sing diekstrak saka tanduran Schisandra duweni efek antioksidan sing kuat marang karusakan beracun sing disebabake ing ati tikus. Schisandrin C efektif nglawan karusakan ati ing wong sing duwe hepatitis akut lan kronis, penyakit ati.
Penyakit ati lemak non-alkohol (NAFLD) bisa dadi akibat saka pirang-pirang penyakit ati, kayata hepatitis lan sirosis. Ana luwih akeh asam lemak lan inflamasi ati ing NAFLD. Peneliti nemokake yen Schisandrin B nyuda asam lemak kasebut ing tikus. Uga tumindak minangka agen antioksidan lan anti-inflamasi.
Pasinaon luwih lanjut dibutuhake ing manungsa sadurunge dosis lan durasi bisa diurutake.

menopause
Panaliten taun 2016 nganalisa efek ekstrak Schisandra ing wanita kanthi gejala menopause. Panliten kasebut ngetutake 36 wanita menopause sajrone setaun. Peneliti nemtokake manawa Schisandra efektif kanggo nyuda sawetara gejala menopause. Gejala kasebut kalebu hot flashes, kringet, lan palpitasi jantung.

depresi
Panaliten kewan liyane sing anyar ditemokake yen ekstrak Schisandra duweni efek antidepresan ing tikus. Panaliten mouse tambahan, sing dikelola dening peneliti utama sing padha, nguatake temuan iki. Nanging, Schisandra lan efek potensial ing depresi durung diteliti sacara ekstensif ing manungsa.

Stress
Schisandra bisa uga nduweni sifat adaptogenik. Iki tegese bisa mbantu awak nolak efek kuatir lan stres, uga nambah pertahanan awak marang penyakit.

Apa ana efek samping lan risiko?
Penting ora ngluwihi dosis Schisandra sing disaranake sing diwenehake dening praktisi kesehatan, utawa kaya sing katon ing label kasebut.
Dosis sing dhuwur banget bisa nyebabake gejala lambung, kayata heartburn. Mulane, Schisandra bisa uga ora cocok kanggo wong sing duwe penyakit kayata ulcers, gastroesophageal reflux (GERD), utawa hyperchlorhydria (asam weteng dhuwur). Schisandra uga bisa nyebabake napsu suda.
Schisandra bisa uga ora cocok kanggo wanita ngandhut utawa nyusoni. Rembugan panggunaane karo dhokter sadurunge sampeyan miwiti njupuk.
Bisa uga nyebabake reaksi alergi ing sawetara wong, kayata gatal-gatal utawa ruam kulit.

Ing takeaway
Schisandra nduweni riwayat panggunaan medis sing dawa ing saindenging Asia lan Rusia. Bisa uga efektif nglawan sawetara penyakit, kalebu hepatitis lan penyakit Alzheimer.
Nalika ana pirang-pirang studi kewan sing nemokake manawa bisa migunani kanggo depresi, panemuan kasebut kudu diteliti luwih lanjut liwat pasinaon manungsa sadurunge bisa disaranake kanggo tujuan kasebut.
Schisandra ora cocok kanggo kabeh wong. Wanita ngandhut utawa nyusoni lan wong sing lara weteng kayata GERD ora kena njupuk Schisandra tanpa idin saka dhokter. Kanggo ngindhari efek samping, penting kanggo ora nggunakake bahan kasebut kanthi berlebihan.


Kategori panas