Kabeh Kategori
EN

News Industry

Omah> News > News Industry

Syarat EU paling anyar kanggo ngontrol etilena oksida kanthi ketat

Wektu Nerbitake: 2021-12-17 Ndeleng: 121

Miturut laporan CCTV, bubar Badan Keamanan Pangan Uni Eropa ngandhani manawa perusahaan asing kang mie instan diekspor menyang Jerman ing Januari lan Maret taun iki padha dideteksi tingkat pertama karsinogen etilena oksida. Nilai maksimum ngluwihi 148 kaping nilai standar EU. Kabar babagan penundaan penjualan lan kelingan wis ditanggepi menyang Eropa dening perusahaan iki.

Apa etilena oksida?

Etilen oksida minangka zat beracun genetis sing bisa nyebabake muntah, sirah, kesulitan ambegan, mual, diare, kesel, karusakan mata lan kulit, lan malah mengaruhi kemampuan reproduksi. Intake jangka panjang bisa nyebabake kanker; malah kurang konsentrasi ring Oxyethane, long-term cahya uga bisa nimbulaké sindrom neurasthenia lan disfungsi autonomic.

Mulane, amarga pertimbangan toksikologis, akeh negara wis ngilangi  panganan kang fumigated dening etilena oksida.

Keperluan Watesan Uji Etilena Oksida

Bebaya kesehatan: Iki minangka depresan sistem saraf pusat, stimulan lan racun puree.

Efek kronis: paparan long-term kanggo jumlah cilik bisa nyebabake sindrom neurasthenia lan disfungsi otonom.

Bahaya lingkungan: mbebayani kanggo lingkungan.

Bahaya bledosan: It iku gampang kobong, beracun, karsinogenik, iritasi, lan alergi.

Keracunan akut: Pasien ngalami nyeri sirah pulsating sing abot, pusing, mual lan muntah, nyuwek, watuk, dada sesak, lan angel ambegan; ing abot wis tremor otot, gangguan wicara, ataxia, kringet, kebingungan, lan koma. Bisa uga nyebabake Kerusakan miokardium lan fungsi ati sing ora normal. Sawise nylametake lan pulih, bisa uga ana gangguan mental sementara, aphonia fungsional sing tundha utawa hemiplegia tengah. Redness lan dadi gedhe dumadi kanthi cepet sawise kontak kulit, lan blisters sawise sawetara jam. Kontak bola-bali bisa nyebabake sensitisasi. Cairan sing cipratan ing mripat bisa nyebabake kornea.

Ing Oktober 27th, 2017,  etilena oksida kalebu ing ing karsinogen dhaftar  kang wiwitane disusun kanggo referensi lan diterbitake dening Riset Internasional Badan Kanker saka World Health Organization.

In kita negara, saiki etilen oksida dudu disinfektan lan insektisida panganan sing sah. negaraku "Spesifikasi Teknis Disinfeksi" (Edisi 2002) (Weifa Jianfa [2002] No. 282) kanthi jelas nyatakake yen etilena oksida Ora cocog kanggo sterilisasi panganan.

Ing negara liya, amarga etilena oksida duweni efek bakterisida lan insektisida sing apik banget, etilena oksida asring digunakake kanggo fumigate pabrik, warehouses lan malah pangan, utamané gandum, crops lenga, rempah-rempah, pepe sayuran, etc. But negara liya uga duwe dirumuske syarat watesan cetha kanggo produk tartamtu, utamane ing panganan lan obat-obatan, kayata Amerika Serikat, Kanada, lan Uni Eropa.

Jerman, Walanda, Rumania, Selandia Baru lan negara liya kanthi berturut-turut ngetokake bebaya babagan etilena oksida keluwihan

Jerman - Zat etilena oksida sing ora sah ing ekstrak jahe sing digunakake ing suplemen panganan

Walanda - deteksi etilena oksida ing crea soya organik

Walanda - Etilen oksida ing guar gum

Romania - etilena oksida ing bahan sing digunakake kanggo Es Krim

Mula, kanggo produk sing ngemot paparan sing bisa ditonton utawa jangka panjang, jumlah etilena oksida kudu diwatesi kanggo nyegah kahanan sing ora dikarepke sing disebabake dening etilena oksida sing berlebihan.

Nuoz Biologi minangka pabrikan sing ngasilake ekstrak ginseng tanpa pestisida, ekstrak schisandra, ekstrak rosemary organik lan ekstrak centella asiatica, 

Kanggo nyedhiyakake panganan sing sehat ing saindenging jagad. Nuoz biologis komitmen kanggo kabeh babak ngrampungake residu pestisida, residu plasticizer, residu logam abot, residu paHs lan masalah liyane wiwit diadegake.   

Ing babagan Ethylene oxide, teknologi pangolahan kita cukup diwasa lan lulus tes pihak katelu. 

 

Kategori panas