сите категории
EN

компанијата Вести

Дома> Вести > компанијата Вести

Му честитаме на Нуоз што му беше доделена титулата „Двор на науката и технологијата“ во Кина

Време на објавување: 2022-07-06 Прегледи: 110

图片 1

2 јули 2022 година - Честитки за Нуозна доделување насловот „Двор на науката и технологијата“ во Кина.


Оваа чест е 24-та годишна средба на Кинеското здружение за наука и
 Технологија —— руралната ревитализација на науката и технологијата во корист на земјоделците дури и (акцијата Xiaoxiang) има за цел: да помогне во руралната ревитализација


 Nuoz не е само глобален снабдувач на органски екстракт од Litsea cubeba, туку и носи одреден приход на локалното население за да го поттикне руралниот развој.


 Litseacubeba (Лур.) Перс. [L.citrataBlume], познат и како фазанска пиперка, е растение од фамилијата Lauraceae. Коренот и листовите се користат како лек. Lauraceae, дрвен ѓумбир, листопадни грмушки или мали дрвја.


Историја на Litsea cubeba


Работници кои берат цвеќиња Litsea cubeba

   Што се однесува до Litsea cubeba, најраното археолошко откритие било на културниот локалитет Хемуду. На локалитетот се откопани многу остатоци од листови од Lauraceae, а сродните ботаничари, агрономи и археолози направиле многу работи за идентификација од различни агли, вклучувајќи ги и листовите на Litsea cubeba. Дополнително, на локацијата на градината на палатата Нанју во Гуангжу, едно семе Litsea cubeba беше испливано од локацијата на каналот Шику, а потоа беа пронајдени четири семиња Litsea cubeba во локацијата на бунарот J264 на локацијата Палас Гарден, што е исто како и денес. Се гледа дека пред најмалку 7,000 години растението Litsea cubeba постоело во јужниот дел на мојата земја и не било увозен производ.


Работниците го избираат овошјето Litsea cubeba по бербата


Според записите на страница 730 од Медицина. Санација, том 8 од хрониката на областа Јијанг, Лицеа кубеба е богата со ресурси во планините Јијанг.

 

Во волшебната земја Зијанг, семето на Litsea cubeba закопано во земјата пред многу години природно ќе никне и ќе расте откако ќе се нахрани со сончева светлина и дожд, така што ова е исто така природен извор на брегот на Litsea cubeba.


Економски придобивки и културен дух на Litsea cubeba


Работниците го избираат овошјето Litsea cubeba по бербата.


Litsea cubeba е дводомно растение, а машките цветови се опрашуваат, а есенцијалните масла се берат и вадат. Овој несебичен дух на придонес е и местото каде што учиме. Откако женските цветови се опрашуваат, се бере Litsea cubeba.

 

Во минатото, кога завршуваше најтешкото „двојно ограбување“ во нашата село на Јијанг, тоа беше и кога беше зрела Litsea cubeba. За да го субвенционираат семејството, селаните не се грижеле за горештините и заморот. Брзо, секој ден може да бере една или две торби од змиска кожа, а по напорниот работен ден, приходот може да достигне стотици јуани.

 

По садењето во базата Нуозе, локалните фармери можат да берат 80-120 мачки свежо овошје Litsea cubeba секој ден, а дневниот приход може да достигне 140-210 јуани. Зарем ова не е благослов на Litsea cubeba и земјоделците? Тоа е исто така начин како Nuozer Bio да помогне во руралната ревитализација, а исто така е во согласност со развојната политика на „Зајакнете ја индустријата, станете побогати за фармерите и направете ја животната средина убава“ на „Nooz Bio Park“!


Стратегија за индустриски развој Litsea cubeba

Litsea cubeba е вклучена во изданието за 2020 година на „Фармакопеја на Народна Република Кина“, како и „Каталог на прехранбени адитиви“, „Каталог на козметички суровини“ и „Каталог на адитиви за добиточна храна“ во Кина, Европската Унијата и САД. Развојот на целиот индустриски синџир што може да се состави, нахрани и наградува.

Нуоз био

Во сегашното економско опкружување, оваа чест е признавањето и поддршката на државата, владите на сите нивоа и експертите на нашиот развоен план на Нова био-индустрија. Nuozer Bio ќе продолжи да го поддржува интегритетот и иновативноста, да ја поддржува основната корпоративна култура на интегритет и алтруизам и да ја имплементира ароматичната традиционална кинеска медицина во селата, да ја поттикнува руралната ревитализација и да ги збогатува селаните и искрено да ја спроведува стратегијата за „луцидни води“. и бујни планини“. Ширете го семето на ароматичната кинеска медицина низ целиот свет во име на љубовта!


Нуоз био

Да се ​​биде семејство има температура, ширина,Длабоко претпријатие!


Жешки категории