сите категории
EN

компанијата Вести

Дома> Вести > компанијата Вести

Помогнете им на фармерите да се збогатат-Nuoz Biotech е препознаен од „Водечка во земјоделската индустријализација

Време на објавување: 2021-12-10 Прегледи: 126

На 19 ноември 2021 година, г-дин Лиу Жимоу, извршен директор на NuoZ Biotechnology, го прифати медалот и сертификатот за „Водечко претпријатие за земјоделска индустријализација" од персоналот на владиниот оддел на Јијанг, Кина. Ова е втор пат Nozze Bio да добива ваква чест.


Водечко претпријатие за земјоделска индустријализација

  

Како водечко претпријатие во индустријализацијата на земјоделството, Nuoz Biological отсекогаш ги земал „интегритетот и алтруизмот“ како корпоративна култура на компанијата. Активно контактирајте со владините оддели, добротворните организации итн. за да учествувате во јавните работи, основајќи 4000 хектари ароматични кинески медицински материјали Европска и американска органска стандардна тродимензионална база за садење со соработка со локални фармери.Centella asiatica, рузмарин, lItea cubeba од суштинско значење и други кинески хербални лекови се засадени во основата. Целиот процес на садење не бара пестициди и ѓубрива и користи вештачка берба за да се осигура дека Екстракт од Centella asiatica, екстракт од рузмарин, и есенцијално масло од литeска кубе да се произведуваат во согласност со органските стандарди.


Режим на всадување Litsea cubeba Rosemary Centella aslatica

  

Во исто време, производството и бербата на базата обезбедува стотици можности за работа за локалните фармери секоја година, што во голема мера го зголемува приходот на земјоделците и постигнува победничка ситуација за претпријатијата, земјоделците и животната средина.


Соберете рузмарин

ООП е новото оружје кое помага да се намали зголемениот јаз меѓу организациите и општеството. Организацијата не може да се работи во вакуум и организацијата е бесмислена освен ако не придонесе за општеството. NuoZ Фокусирајте се на земјоделците, без кои не правиме ништо, со постојано обезбедување техничка помош и финансиска поддршка. Сега планираме да направиме повеќе дела од кои општеството ќе може да извлече поголем бенефит без мака.

NuoZ правејќи го ова преку градење партнерски врски со земјоделците, владините агенции, НВО/НВО и организациите во заедницата. Ние им помагаме на земјоделците со обезбедување различни поддршка, како што се помагање на земјоделците со нулта инвестициска политика, обезбедување семиња без трошоци, финансирање на нив да купат различна опрема што им е потребна и помагање на полите со обезбедување техничка и друга контингентна поддршка.


Фабрика

Жешки категории