сите категории
EN

компанијата Вести

Дома> Вести > компанијата Вести

Nuoze Bio победи во националното финале на „2022 China Innovation Method Competition

Време на објавување: 2022-11-30 Прегледи: 82

Добри вести! Тимот на Јијанг победи во националното финале на „Натпреварот за метод на иновации во Кина во 2022 година

 

(Репортер Лу Џинг, дописник Баи Џингна) Од 24 до 25 ноември, националното финале на Натпреварот за метод на иновации во Кина во 2022 година се одржа во Тијанџин. На интернет се натпреваруваа 239 проекти од 30 региони низ Кина. Hunan Nuoz Biotechnology Co., Ltd, која беше препорачана од Општинското научно здружение, ја освои втората награда на националното финале на натпреварот за метод на иновации во Кина во 2022 година со петтото место на националниот натпревар.

1111 

 

Оваа година, Општинската научна асоцијација активно ја промовира примената на иновативни методи за работниците од науката и технологијата на претпријатијата за дополнително да ја зајакне иновациската способност на работниците во науката и технологијата. Организираше 5 курсеви за обука за иновациски методи, обучи повеќе од 300 луѓе и активно организираше учество за промовирање на учењето преку конкуренција. Градското научно здружение ја освои наградата „Награда за извонредна организација за конечна награда за натпревар со метод на иновации во Кина за 2022 година во регионот Хунан“.

 

На 10 ноември, тимот за иновации на Хунан Нuoz Biotechnology Co., Ltd. ја освои првата награда на „2022 China Innovation Method Competition Hunan Final Project Award“ во последниот круг на натпреварот за метод на иновации во Кина, регионот Хунан, Hunan Hualai Biotechnology Co. Ltd. ја освои втората награда на „2022 China Innovation Method Competition Hunan Final Project Award“, а Yiyang Fujia Technology Co. Ltd. беше избрана за финалист на националниот натпревар, кој воедно е и првото претпријатие во нашиот град што учествува на националниот натпревар.

1b162b11e1fbb0d01c27f788a44c480