сите категории
EN

компанијата Вести

Дома> Вести > компанијата Вести

Садење рузмарин, жнеење многу љубов

Време на објавување: 2021-11-17 Прегледи: 145

Да доведе

Професорот Дес од Земјоделскиот универзитет во Калкута, Индија, ја пресметал еколошката вредност на дрвото:

Едно 50-годишно дрво, пресметано кумулативно, вреди околу 31,200 американски долари за производство на кислород; вреди околу 62,500 УСД за апсорпција на штетни гасови и спречување на загадувањето на воздухот; вреди околу 31,200 УСД за да се зголеми плодноста на почвата; вреди 37,500 УСД за зачувување на водата; за птици и други Животните обезбедуваат места за размножување во вредност од 31,250 УСД; Произведениот протеин вреди 2,500 УСД, што создава вкупна вредност од приближно 196,000 УСД.

Само дрво, вредноста му е толку голема, ако е цела шума, колку голема вредност треба да донесе! Соочување со глобалното затоплување, опустинување на земјиштето, загрозени видови... садењето дрвја е императив! Заштеда на енергија и заштита на животната средина, садење дрвја и пошумување, започнете со садење рузмарин!

Засади дрво и жнее десет илјади поени зелени!

слика

Зимата доаѓа наскоро, а зелениот рузмарин е точно на време за берба.

Погледнете! Основата за садење органски рузмарин на Hunan Nuoze Biological Technology Co., Ltd. е зафатена сцена со работници кои доаѓаат и си одат набрзина.

Уредникот смета дека тоа што го жнеат не е само растение од рузмарин, туку и надеж за подобар и подобар живот во иднина, туку и добар благослов, но и надеж за заштита на Мајката Земја.

Ајде, следете ги стапките на уредникот, однесете ве во базата со органски рузмарин во Nozze и ценете ја убавината на нашето органско еколошко садење во Yiyang, оди!

слика

Вовед во База

слика

Почнувајќи од 2017 година, Nuoz Biological пилотираше органско садење на кинески лековити материјали во селото Ксиншенг, градот Ксинчиаохе, округот Зијанг, градот Јијанг и независно разви и изгради органски подлоги за садење рузмарин, Centella asiatica и Litsea cubeba.

За повеќе од три години, оригиналните пусти планини и пустелија постепено се развија во зелен рузмарин, Centella asiatica и органско садење Litsea cubeba.

Одејќи по малиот пат во село, од далечина се чувствува мирисот на рузмарин, кој е навистина освежувачки и ги тера луѓето да се задржуваат.

Во моментов, повеќе од 700 хектари рузмарин се развиени и засадени со селото Xinsheng, градот Xinqiaohe како центар, а повеќе од 80 фармери се збогатија.

слика

Искра

слика

Лицеа кубеба

слика

Рузмарин

Основна квалификација

Нуоз сериозно се занимава со органско земјоделство.

Почнувајќи од 2015 година, г-дин Лиу Жимоу, претседател на Нуоз, почна да води и организира сродни колеги да ги истражат сортите рузмарин погодни за одгледување во Хунан и да избираат агенции за сертификација. Од Франција, Шпанија, Швајцарија, Соединетите Американски Држави, Јапонија, Сингапур до кинескиот Хенан, Хаинан, Хунан и други региони, изберете ги најпогодните сорти рузмарин за органско садење во Хунан. Соработувавме со Kiwa BCS Öko-Garantie China Co., Ltd., глобална трета страна професионална органска организација за сертификација, и поминавме низ различни проценки и ревизии, и конечно ја поминавме сертификацијата и ја добивме органската сертификација на ЕУ, обезбедувајќи здрави суровини за светот. 
Жешки категории