сите категории
EN

индустрија Вести

Дома> Вести > индустрија Вести

Време е да се посвети поголемо внимание на хемикалиите кои го нарушуваат ендокриниот систем (EDC)

Време на објавување: 2021-11-25 Прегледи: 124

Време е да се посвети поголемо внимание на хемикалиите кои го нарушуваат ендокриниот систем (EDC)


Изненадувачки е што велнес индустријата не посвети повеќе внимание на ендокрините пореметувачи - „тивок убиец“ на благосостојбата и за луѓето и за планетата. Ендокрините пореметувачи, поконкретно хемикалиите што го нарушуваат ендокриниот систем (EDC), повеќето потекнуваат од агрохемиската индустрија (како што се пестициди, пластика, итн.), се поврзани со бројни негативни здравствени исходи како што се промени во квалитетот и плодноста на спермата, ран пубертет, променет нервен систем и имунолошка функција, одредени видови на рак и респираторни проблеми - и кај луѓето и кај дивиот свет. Постојат силни, неодамнешни докази дека изложеноста на токсични EDC треба да се намали преку регулаторно дејство.

1619280092152

Жешки категории