сите категории
EN

Од своето основање, Nuoz Biotech отсекогаш се придржувал до основната корпоративна култура на „интегритет и алтруизам“

Време на објавување: 2021-12-01 Прегледи: 115

Од своето основање, Nuoz Biotech отсекогаш се придржувал до основната корпоративна култура на „интегритет и алтруизам“. „Да се ​​стане благодарна личност“ е првото нешто што луѓето од Нуоз треба да го знаат. секојдневното учење и рецитирање нè поттикнува и нè води да продолжиме напред со благодарност. , вратете им на општеството, земјата и даровите на природата.

Љубовната училишна униформа грее 120 детски срца

 图片 1

                                                                                                                                   Слика: Место на церемонијата на донирање

Утрото на 25 ноември, сонцето сјаеше и небото беше високо, а небото светло. кампусот на основното училиште Јамада во населбата Жанџиасаи беше полн со овации и смеа. церемонија на донирање. Џанг Џинлонг, претседател на CPPCC округот Зијанг, Зенг Јонг, заменик-претседател на CPPCC округот Зијанг и претседател на Федерацијата за индустрија и трговија, Лиу Жиму, претседател на Хунан Нуозе Биотехнологија Ко., Ltd., Лиу Џианксиу, извршен директор на На донацијата присуствуваше Хунан Лини за градежна работна сила копродукции, Ltd., и Гуо Кан, заменик началник на општината Жанѓијасаи, кадар од селото Џиншан, Лиу Џијанкаи.     2

Слика: Зенг Јонг, заменик-претседател на CPPCC на округот Зијанг и претседател на Федерацијата за индустрија и трговија, му додели плакета на Хунан Нуоз Биотек

 

На церемонијата на донирање, Лиу Жимоу, претседателот на Хунан Нуоз Биотек објави порака: Се надевам дека децата ќе учат напорно, ќе напредуваат секој ден, ќе се збогатуваат со знаење, ќе ја променат својата судбина, ќе ги променат своите животи и ќе пораснат во светли во нивните очи и љубов во нивните срца. , Луѓе кои прифаќаат идеали, придонесуваат за изградба на својот роден град и додаваат сјај на развојот на татковината.

图片 2

  Слика: Групна фотографија на некои луѓе кои учествуваат во церемонијата на донирање

 

По настанот, директорот на основното училиште Јамада рече дека значењето на оваа донација е многу повеќе од материјална помош, но уште поважно, таа ги охрабрува и духовно ги поттикнува наставниците и учениците на целото училиште. Училиштето ќе го искористи овој настан како можност за континуирано зајакнување на учениците. Идеолошко и морално образование, посејте го семето на љубовта во нивните млади срца, упатете ги да ја продолжат љубовта и одговорноста и бидете топла личност.

 

Љубовта ги брише срцата на минувачите

3

Слика: Одредување на работната цел пред чистење

 

Напладне на 30 ноември 2021 година, капени во топлото сонце на зимата, 23 волонтери од Nuoz Biotech организираа заеднички напори за чистење на надворешни патишта, автобуски станици и цветни платформи. по 1 час чистење, овој настан беше успешно завршен ✌✌

 

Помагање и благодарност - тоа е она што луѓето од Нуоз ќе го прават целиот свој живот

По настанот, сите волонтери седнаа наоколу и го разменија своето искуство. Сите тие изразија дека им се допаѓа овој значаен хуманитарен настан, ја чувствуваат моќта на тимот, работат заедно со целта и дека се подготвени да ја посветат сопствената сила за да помогнат. Санитарните работници, минувачите и возачите на автобуси ќе чистат, така што луѓето што одат по овој пат ќе се чувствуваат удобно и безбедно, а со тоа ќе промовираат социјална хармонија и убавина.

4

              Слика: Состанок за размена на огромно искуство

 

„Едно лице може да оди брзо, но група луѓе може да оди понатаму“. Во оваа размена на искуства, волонтерите ги сумираа добрите и лошите аспекти, како и областите кои треба да се подобрат во подоцнежниот период. Волонтерите сумирале 3 и споделиле:

5

Г-дин Вен рече: Првично беше одбивно да се бришат паднатите лисја на цветниот штанд, но дури по метењето беше откриено дека има многу растенија закопани под паднатите лисја. изглед, види ја суштината, може подобро да ја заврши работата!

6

Г-дин Вен рече: Првично беше одбивно да се бришат паднатите лисја на цветниот штанд, но дури по метењето беше откриено дека има многу растенија закопани под паднатите лисја. изглед, види ја суштината, може подобро да ја заврши работата!

 

Г-дин Лиу рече: Преку оваа активност, прво, секоја од нашите групи треба да напише свој процес на чистење како стандарден метод за чистење, а потоа да врши континуирана проверка и подобрување; второ, треба да го сортираме ѓубрето во подоцнежна фаза, да го поставиме и разумно да го користиме. Исчистениот смет ќе предизвика секундарно загадување. Г-дин Лин додаде: Класификацијата на ѓубре треба да се примени и на нашето секојдневно чистење.

На крајот на состанокот го спроведовме планирањето на содржината за следната фаза од активноста за чистење на јавната благосостојба, односно чистење на патиштата околу претпријатието. Мораме да ги сумираме методите на чистење, да го одржуваме овој настан засекогаш и да ја подобриме околината.

Во исто време, беше спроведена втората фаза од само-препорачаната активност за организирање на домаќинот. Се надеваме дека луѓето од Нуозер навистина ќе можат да излезат од зоната на удобност. Секој може да се предизвика себеси да придонесе со сопствената сила за компанијата, за семејството и за општеството. Животот на е уште побрилијантен.


7

Слика: На Двојниот деветти фестивал, женшен без остатоци од пестициди беше претставен за да се изрази љубов кон родителите на вработените

8

9

Слика: Ден на градење партија, сочувство до старите сопартијци10


Денот на благодарноста, можеме да одиме далеку. Нуоз е подготвен да се здружи со мене и тебе за да изградиме брилијантно и хармонично општество заедно!