Të gjitha kategoritë
EN

Industry News

Shtëpi> Lajme > Industry News

Është koha për t'i kushtuar më shumë vëmendje kimikateve që çrregullojnë endokrin (EDC)

Koha e Publikimit: 2021-11-25 Views: 116

Është koha për t'i kushtuar më shumë vëmendje kimikateve që çrregullojnë endokrin (EDC)


Është për t'u habitur që industria e mirëqenies nuk i ka kushtuar më shumë vëmendje çrregullimeve endokrine - një "vrasës i heshtur" i mirëqenies si për njerëzit ashtu edhe për planetin. Ndërprerësit endokrine, më konkretisht Kimikatet Endokrine Çrregulluese (EDC), shumica me origjinë nga industria agrokimike (si pesticidet, plastika, etj.), janë të lidhura me rezultate të shumta negative shëndetësore si ndryshimet në cilësinë dhe fertilitetin e spermës, pubertetin e hershëm, ndryshimet nervore sistemi dhe funksioni imunitar, disa lloje kanceri dhe probleme të frymëmarrjes - si te njerëzit ashtu edhe te kafshët e egra. Ka prova të forta, të kohëve të fundit që ekspozimi ndaj EDC-ve toksike duhet të reduktohet nëpërmjet veprimit rregullator.

1619280092152

Kategoritë e nxehta