Të gjitha kategoritë
EN

Industry News

Shtëpi> Lajme > Industry News

Kërkesat më të fundit të BE-së për të kontrolluar rreptësisht oksidin e etilenit

Koha e Publikimit: 2021-12-17 Views: 119

Sipas raportit të CCTV, kohët e fundit Agjencia e Sigurisë Ushqimore e Bashkimit Evropian njoftoi se një kompani e huaj të cilit Petë e menjëhershme të eksportuara në Gjermani në janar dhe mars të këtij viti ishin zbuloi oksidin e etilenit kancerogjen të nivelit të parë. Vlera maksimale tejkalon 148 herë vlerën standarde të BE-së. Një njoftim për pezullimin e shitjeve dhe tërheqjes është lëshuar në Evropë nga kjo kompani.

Çfarë është oksidi i etilenit?

Oksidi i etilenit është një substancë gjenetikisht toksike që mund të shkaktojë të vjella, dhimbje koke, vështirësi në frymëmarrje, të përziera, diarre, lodhje, dëmtime të syve dhe lëkurës, madje mund të ndikojë në aftësinë riprodhuese. Marrja afatgjatë mund të shkaktojë kancer; edhe përqendrimet e ulëta të oksyetanit të unazave, ekspozimi afatgjatë mund të shkaktojë gjithashtu sindromën neurasthenia dhe mosfunksionim autonom.

Prandaj, për shkak të konsideratave toksikologjike, shumë vende kanë eliminuar  ushqim cili tymosurd nga oksid etilen.

Domosdoshmëria e kufirit të testimit të oksidit të etilenit

Rreziqet për shëndetin: Është një depresant i sistemit nervor qendror, stimulues dhe helm pure.

Efektet kronike: ekspozimi afatgjatë ndaj sasive të vogla mund të shkaktojë sindromi i neurasthenisë dhe mosfunksionimi autonom.

Rreziqet mjedisore: të rrezikshme për mjedisin.

Rreziku i shpërthimit: It është i ndezshëm, toksik, kancerogjen, irritues dhe alergjik.

Helmimi akut: Pacienti ka dhimbje koke të forta pulsuese, marramendje, nauze dhe të vjella, lot, kollitje, shtrëngim në gjoks dhe vështirësi në frymëmarrje; la i rëndë ka dridhje muskulore, çrregullime të të folurit, ataksi, djersitje, konfuzion dhe koma. Mund të shkaktojë gjithashtu Dëmtimi i miokardit dhe funksioni jonormal i mëlçisë. Pas shpëtimit dhe rikuperimit, mund të ketë çrregullime mendore kalimtare, afonia funksionale të vonuara ose hemiplegji qendrore. Skuqja dhe ënjtja ndodhin shpejt pas kontaktit me lëkurën, dhe flluska pas disa orësh. Kontakti i përsëritur mund të shkaktojë ndjeshmëri. Lëngu i spërkatur në sy mund të shkaktojë djegie të kornesë.

Në tetor 27th, 2017,  oksid etilen është përfshirë në la carcinogens listë  cili përpiluar fillimisht për referencë  botuar nga Kërkime ndërkombëtare Agjencia për Kancerin e Organizata Botërore e Shëndetësisë.

In tonë vendi, aktualisht oksidi i etilenit nuk është ligjërisht një dezinfektues ushqimor dhe insekticid. "Specifikimet teknike të dezinfektimit" të vendit tim (Botimi 2002) (Weifa Jianfa [2002] Nr. 282) përcakton qartë se oksidi i etilenit nuk është i përshtatshëm për sterilizimin e ushqimit.

Në vendet e tjera, sepse oksidi i etilenit ka një efekt shumë të mirë baktericid dhe insekticid, oksidi i etilenit përdoret shpesh për të tymosur fabrika, magazina dhe madje edhe ushqime, veçanërisht drithërat, kulturat vajore, erëzat, perimet e thata, etj.Me Bedhe në vende të tjera kanë të formuluara kërkesa të qarta kufitare për Produkte të caktuara, kryesisht në produkte ushqimore dhe farmaceutike, si Shtetet e Bashkuara, Kanadaja dhe Bashkimi Evropian.

Gjermania, Holanda, Rumania, Zelanda e Re dhe vende të tjera lëshuan me radhë paralajmërime për oksidin e etilenit i tepërt

Gjermani - Substancë e paautorizuar oksid etilen në ekstraktin e xhenxhefilit që përdoret në suplementet ushqimore

Holandë - Zbulimi i oksidit të etilenit në krijesën organike të sojës

Holandë - Oksid etilen në çamçakëz Guar

Rumania - oksid etilen në përbërësin e përdorur për akulloren

Prandaj, për produktet që përfshijnë ekspozim të ngrënshëm ose afatgjatë, sasia e oksidit të etilenit duhet të kufizohet për të shmangur situatat e papritura të shkaktuara nga oksidi i tepërt i etilenit.

Nuoz Biologjik është një prodhues që prodhon ekstrakt xhensen pa pesticide, ekstrakt schisandra, ekstrakt organik rozmarine dhe ekstrakt të centella asiatica, 

Për të siguruar ushqim të shëndetshëm për të gjithë botën. Nuoz biologjik angazhohet për të zgjidhur të gjitha mbetjet e pesticideve, mbetjet e plastifikuesve, mbetjet e metaleve të rënda, mbetjet paHs dhe probleme të tjera që nga themelimi i tij.   

Në lidhje me oksidin e etilenit, teknologjia jonë e përpunimit është mjaft e pjekur dhe ka kaluar testin e palës së tretë. 

 

Kategoritë e nxehta