sadaya Kategori
EN

News industri

Bumi> wartos > News industri

Beda antara ekstrak ginseng, ekstrak ginseng Amérika sarta ekstrak notoginseng

Nyebarkeun Waktos: 2021-12-30 Tampilan: 153

Beda antara ekstrak ginseng, ekstrak ginseng Amérika sarta ekstrak notoginseng

 01a89db793146a8f2ef09f77e6a4314

1. Métode deteksi ginsenoside

 

Ginsenosides utamana métode deteksi UV jeung HPLC. Uji UV ieu dumasar kana RE salaku bahan rujukan, ngagunakeun RE dipikawanoh leyur standar ngukur nilai absorbansi tina ginsenoside kanyahoan, lajeng ngitung eusi ginsenoside kanyahoan. Tes HPLC ngadeteksi eusi tujuh monomér ginsenoside RE, RG1, RF, RB1, RC, RB2, jeung RD, tuluy ngitung jumlahna. Tes HPLC bakal ngagunakeun 7 monomér baku. Candak 7 produk baku sarta campur kana leyuran baku kalawan eusi dipikawanoh. Ukur heula kromatogram HPLC larutan baku, teras ukur kromatogram HPLC eusi ginsenoside nu teu dipikanyaho, hitung unggal manomer numutkeun luas puncak monomér sareng rumus itungan, teras jumlahkeun eusi 7 monomér. Panax quinquefolium bakal ngadeteksi hiji deui monomér, RG3. HPLC langkung akurat sareng langkung kompleks tibatan deteksi UV.

 

2. Eusi Ginsenoside jeung idéntifikasi 

   Kandungan ginsenoside:

barang

Rg1

Re

Rf

Rb1

Rc

Rb2

Rb3

Rd

ekstrak akar ginseng

0.84

2.42

0.56

3.68

4.12

3.91

Un-test

2.45

Ginseng batang sareng ekstrak daun

3.8

10.58

0.04

0.5

1.19

1.43

Un-test

5.78

ekstrak akar ginseng Amérika

0.44

3.65

0

9.06

2.36

0.89

0.56

2.57

Daun ginseng Amérika sareng ekstrak batang

1.26

5.99

0

0.69

0.9

3.18

10.08

7.91

Notoginseng batang sareng ekstrak daun

0.15

0.24

0

1.24

8.28

1.61

7.53

0.94

 

 

-Kandungan Rg1 sareng RE dina ekstrak akar ginseng langkung handap tina RB1, sareng eusi RB1 langkung luhur dina ekstrak akar.

-RE, RG1, RD mangrupikeun bahan utama dina daun ginseng sareng ekstrak batang, langkung luhur tibatan RB1.

-Ekstrak akar ginseng satengah Amérika ginsenoside nyaéta RB1.

-Rb3 mangrupikeun bahan utama dina batang ginseng Amérika sareng ekstrak daun.

 

-Notoginseng batang jeung ekstrak daun kalawan eusi tinggi RC na RB3.

Ekstrak akar ginseng sareng batang ginseng sareng ekstrak daun ngan ukur gaduh sababaraha RB3; sareng ngan ginseng gaduh RF, janten, upami produk anjeun henteu gaduh RG, maka éta sanés tina ginseng. Ngan ginseng Amérika anu ngagaduhan F11, janten upami anjeun pariksa ginsenoside ieu, anjeun bakal terang produk anjeun naha nyampur ekstrak ginseng Amérika. Batang ginseng Amérika sareng daun kalayan kandungan RB3 anu luhur, janten upami produk anjeun kalayan kandungan RB3 anu luhur, maka meureun campuran batang ginseng Amérika sareng ekstrak daun. Cara panggampangna pikeun mastikeun produk anjeun naha ginseng ture ekstrak akar téh nyieun ID test.Most Éropa sarta konsumén Amérika bakal nyieun test HPTLC.


kategori panas