sadaya Kategori
EN

News industri

Bumi> wartos > News industri

Nyaho langkung seueur ngeunaan ginseng

Nyebarkeun Waktos: 2023-03-28 Tampilan: 110

Ginseng geus dipaké di Asia jeung Amérika Kalér pikeun abad. Seueur anu ngagunakeun éta pikeun ningkatkeun pamikiran, konsentrasi, mémori sareng daya tahan fisik. Éta ogé dianggo pikeun ngabantosan déprési, kahariwang sareng salaku pangobatan alami kacapean kronis. Dipikawanoh pikeun naekeun sistem imun, ngalawan inféksi sareng ngabantosan lalaki anu disfungsi erectile.

Pribumi Amérika sakali ngagunakeun akar salaku stimulan sareng ubar nyeri sirah, ogé pikeun ngubaran infertility, muriang sareng gangguan pencernaan. Ayeuna, sakitar 6 juta, urang Amérika ngamangpaatkeun kauntungan ginseng anu kabuktian sacara rutin.


Naon Dupi Ginseng?

Aya 11 spésiés ginseng, sadayana milik genus Panax tina kulawarga Araliaceae; Ngaran botani Panax hartina "sadayana cageur" ​​dina basa Yunani. Ngaran "ginseng" dianggo pikeun ngarujuk kana ginseng Amérika (Panax quinquefolius) sareng ginseng Asia atanapi Korea (Panax ginseng). Tutuwuhan ginseng leres ngan milik genus Panax, jadi spésiés séjén, kayaning ginseng Siberian jeung ginseng putra mahkota, boga fungsi distinctively béda.

Sanyawa unik sareng mangpaat tina spésiés Panax disebut ginsenosides, sareng ayeuna nuju dina panalungtikan klinis pikeun nalungtik poténsina pikeun panggunaan médis. Duanana ginseng Asia jeung Amérika ngandung ginsenosides, tapi maranéhna kaasup tipena béda dina jumlah béda. Panalungtikan geus variatif, sarta sababaraha ahli teu acan yakin yén aya cukup data pikeun labél kamampuhan médis ginseng, tapi pikeun abad jalma geus percaya kana sanyawa mangpaat sarta hasilna.


Ginseng Fakta Gizi

ginseng Amérika teu siap dipaké nepi ka tumuwuh salila kira genep taun; Éta kaancam di alam liar, janten ayeuna dibudidayakeun di kebon pikeun ngajagi tina panén anu seueur. Tutuwuhan ginseng Amérika miboga daun anu tumuwuh dina bentuk sirkular ngeunaan batang. Kembangna koneng-héjo sarta wangunna siga payung; Éta tumuwuh di tengah pepelakan sareng ngahasilkeun buah beri beureum. Tutuwuhan meunang wrinkles sabudeureun beuheung kalawan umur - tutuwuhan heubeul leuwih berharga jeung leuwih mahal sabab mangpaat ginseng leuwih loba pisan dina akar umur.

Ginseng ngandung rupa-rupa komponén farmakologis, kaasup runtuyan saponin triterpenoid tetracyclic (ginsenosides), polyacetylenes, sanyawa polifenol jeung polisakarida asam.


Kabuktian Mangpaat Ginseng

1 Ningkatkeun Wanda sareng Ngurangan Stress
Panalitian anu dikontrol di Pusat Panalitian Kinerja Otak sareng Gizi di Inggris ngalibetkeun 30 sukarelawan anu dibéré tilu kali perawatan ginseng sareng plasebo. Panaliti ieu dilakukeun pikeun ngumpulkeun data ngeunaan kamampuan ginseng pikeun ningkatkeun mood sareng fungsi méntal. Hasilna mendakan yén 200 miligram ginseng salami dalapan dinten ngalambatkeun turunna wanda, tapi ogé ngalambatkeun réspon pamilon kana aritmetika méntal. Dosis 400 miligram ningkatkeun katenangan sareng ningkatkeun aritmetika mental salami perlakuan dalapan dinten.

Panalitian sanés anu dilakukeun di Divisi Farmakologi di Institut Panaliti Narkoba Pusat nguji épék Panax ginseng dina beurit kalayan setrés kronis sareng mendakan yén éta ngagaduhan sipat anti-stress anu signifikan sareng tiasa dianggo pikeun pengobatan gangguan anu disababkeun ku setrés. Dosis 100 miligram Panax ginseng ngirangan indéks maag, beurat kelenjar adrénal sareng tingkat glukosa plasma - janten pilihan ubar anu kuat pikeun setrés kronis sareng ubar alami maag anu hébat sareng cara nyageurkeun kacapean adrénal.

2. Ningkatkeun Fungsi Otak
Ginseng ngarangsang sél otak sareng ningkatkeun konsentrasi sareng kognitif
kagiatan. Bukti nunjukkeun yén nyandak akar ginseng Panax unggal dinten salami 12 minggu tiasa ningkatkeun kamampuan mental pikeun jalma anu panyawat Alzheimer. Hiji studi anu dilakukeun di Departemen Neurologi di Clinical Research Institute di Koréa Kidul nalungtik efektivitas ginseng dina kinerja kognitif penderita Alzheimer. Saatos perlakuan ginseng, pamilon némbongkeun perbaikan, sarta trend upscale ieu terus salila tilu bulan. Saatos discontinuing perlakuan ginseng, perbaikan ditolak ka tingkat grup kontrol.
Ieu nyarankeun ginseng dianggo salaku pengobatan alami Alzheimer. Sanaos langkung seueur panalungtikan ngeunaan topik ieu diperyogikeun, hiji panilitian awal mendakan yén kombinasi ginseng Amérika sareng ginkgo biloba ngabantosan sacara alami ngubaran ADHD.

3. Mibanda Sipat Anti radang
Hiji studi metot dipigawé di Koréa diukur épék mangpaat ginseng beureum Korea on barudak sanggeus kémoterapi atawa cangkok sél sirung pikeun kanker canggih.

Panalitian kalebet 19 pasien anu nampi 60 miligram ginseng beureum Korea unggal dinten salami sataun. Sampel getih dikumpulkeun unggal genep bulan, sareng salaku hasil tina perlakuan, sitokin, atanapi protéin leutik anu tanggung jawab ngirim sinyal ka uteuk sareng ngatur pertumbuhan sél, turun gancang, anu béda anu signifikan tina kelompok kontrol. Panaliti ieu nunjukkeun yén ginseng beureum Korea gaduh pangaruh stabilisasi tina cytokines radang dina murangkalih kanker saatos kémoterapi.

Hiji studi 2011 diterbitkeun dina American Journal of Chinese Medicine dipigawé dina beurit ogé diukur dampak nu ginseng beureum Korea boga on cytokines radang; Saatos masihan beurit 100 miligram ekstrak ginseng beureum Korea salami tujuh dinten, ginseng kabuktian sacara signifikan ngirangan tingkat peradangan - akar kalolobaan panyakit - sareng ningkatkeun karusakan anu parantos dilakukeun kana otak.

Panaliti sato sanés ngukur kauntungan anti radang ginseng. Ginseng beureum Korea diuji pikeun sipat anti alérgi na on 40 mencit kalawan rhinitis alérgi, kasakit radang airway luhur umum ilaharna ditempo dina barudak boh déwasa; Gejala anu paling sering kalebet kamacetan, gatal-gatal nasal sareng bersin. Dina ahir sidang, ginseng beureum Korea ngurangan réaksi radang alérgi nasal di mencit, showcasing tempat ginseng urang diantara pangalusna pangan anti radang.

4. Mantuan jeung Beurat Loss
Kauntungan ginseng anu pikaheraneun sanésna nyaéta kamampuan pikeun damel salaku penekan napsu alami. Éta ogé ningkatkeun métabolisme anjeun sareng ngabantosan awak ngaduruk gajih dina laju anu langkung gancang. Hiji studi dipigawé di Tang Center pikeun Herbal Panalungtikan Kedokteran di Chicago diukur épék anti diabetes jeung anti obesitas tina Panax ginseng Berry di mencit sawawa; Beurit disuntik kalayan 150 miligram ekstrak ginseng berry per kilogram beurat awak salami 12 dinten. Dina dinten kalima, beurit anu nyandak ekstrak ginseng parantos nurunkeun tingkat glukosa getih puasa sacara signifikan. Saatos dinten 12, kasabaran glukosa dina mencit ningkat sareng tingkat glukosa getih sacara umum turun ku 53 persen. Beurit anu dirawat ogé nunjukkeun leungitna beurat, mimitian ti 51 gram sareng ngeureunkeun perlakuan dina 45 gram.

Panaliti anu sami dilakukeun dina taun 2009 mendakan yén Panax ginseng maénkeun peran anu penting dina pangaruh anti obesitas dina mencit, anu nunjukkeun pentingna klinis pikeun ningkatkeun manajemén obesitas sareng sindrom métabolik anu aya hubunganana sareng ginseng.

5. Ngaruwat Disfungsi Séksual
Nyandak bubuk ginseng beureum Korea sigana ningkatkeun gairah seksual sareng ngubaran disfungsi erectile di lalaki. A 2008 review sistematis kaasup 28 randomized studi klinis nu dievaluasi efektivitas ginseng beureum pikeun ngubaran disfungsi erectile; Resensi disadiakeun bukti sugestif pikeun pamakéan ginseng beureum, tapi peneliti yakin yén studi leuwih rigorous diperlukeun dina urutan ngagambar conclusions definitif.

Tina 28 panilitian anu diulas, genep ngalaporkeun paningkatan fungsi érectile nalika nganggo ginseng beureum dibandingkeun sareng kontrol plasebo. Opat panilitian nguji efek ginseng beureum pikeun fungsi seksual ngagunakeun kuesioner dibandingkeun sareng plasebo, sareng sadaya percobaan ngalaporkeun épék positif ginseng beureum.

Panalitian anu dilakukeun dina 2002 di Departemen Fisiologi di Southern Illinois University's School of Medicine nunjukkeun yén komponén ginsenoside ginseng ngagampangkeun ereksi penile ku langsung ngainduksi vasodilatasi sareng rélaxasi jaringan érectile. Éta sékrési oksida nitrat tina sél endothelial sareng saraf perivaskular anu langsung mangaruhan jaringan érectile.

Panaliti universitas ogé nunjukkeun yén ginseng mangaruhan sistem saraf pusat sareng sacara signifikan ngarobih kagiatan otak anu ngagampangkeun paripolah hormonal sareng sékrési.

6. Ningkatkeun Fungsi Lung

Perawatan ginseng parantos ngirangan baktéri paru-paru sacara signifikan, sareng panilitian anu ngalibatkeun beurit nunjukkeun yén ginseng tiasa ngeureunkeun kamekaran fibrosis kista, inféksi paru-paru umum. Dina hiji ulikan 1997, beurit dibéré suntikan ginseng, sarta sanggeus dua minggu, grup dirawat némbongkeun clearance baktéri nyata ningkat tina bayah.

Panaliti ogé nunjukkeun kauntungan ginseng sanés nyaéta kamampuan pikeun ngubaran panyakit paru-paru anu disebut kasakit paru obstructive kronis (COPD), anu dicirikeun salaku aliran hawa goréng kronis anu biasana parah kana waktosna. Numutkeun kana panilitian, nyandak Panax ginseng ku sungut sigana ningkatkeun fungsi paru-paru sareng sababaraha gejala COPD.

7. Nurunkeun Kadar Gula Darah
Sababaraha panilitian nunjukkeun yén ginseng Amérika nurunkeun kadar gula getih dina jalma anu ngagaduhan diabetes tipe 2, damel salaku ubar alami diabetes. Numutkeun kana Pusat Médis Universitas Maryland, hiji panilitian mendakan yén jalma anu ngagaduhan diabetes tipe 2 anu nyandak ginseng Amérika sateuacan atanapi babarengan sareng inuman gula anu luhur nunjukkeun kirang paningkatan tingkat glukosa getih.

Panaliti sanés anu dilakukeun di Unit Neurosains Kognitif Manusa di Inggris mendakan yén Panax ginseng nyababkeun panurunan dina tingkat glukosa getih sajam saatos konsumsi glukosa, mastikeun yén ginseng ngagaduhan sipat glukorégulasi.

Salah sahiji kasusah utama kalayan diabetes tipe 2 nyaéta yén awak teu cukup réspon kana insulin. Hiji studi manggihan yén ginseng beureum Korea ningkat sensitipitas insulin, salajengna ngajelaskeun kamampuh ginseng pikeun mantuan nurunkeun kadar gula getih sarta mantuan maranéhanana berjuang jeung diabetes tipe 2.

8. Kangker nyegah
Panaliti nunjukkeun yén ginseng ngagaduhan sipat antikanker anu kuat kusabab kamampuanna pikeun ngahambat kamekaran tumor. Sanaos langkung seueur panilitian anu diperyogikeun dina subjek ieu, laporan nyimpulkeun yén éta paningkatan kekebalan sél anu ngalibetkeun sél T sareng sél NK (sél pembunuh alami), sareng mékanisme sanésna sapertos setrés oksidatif, apoptosis sareng angiogenesis, anu masihan ginseng sipat antikanker na.
Ulasan ilmiah nyatakeun yén ginseng ngirangan kanker ngaliwatan mékanisme anti-radang, antioksidan sareng apoptosis pikeun mangaruhan éksprési gén sareng ngeureunkeun kamekaran tumor. Ieu nunjukkeun yén ginseng tiasa dianggo salaku pangobatan kanker alami. Sajumlah panilitian museurkeun kana pangaruh khusus ginseng dina kanker kolorektal sabab sakitar 1 dina 21 jalma di AS bakal kaserang kanker kolorektal salami hirupna. Panaliti ngarawat sél kanker kolorektal manusa kalayan ekstrak ginseng berry kukus sareng mendakan
épék anti proliferasi éta 98 ​​persen keur HCT- 1 16 jeung 99 persen keur SW-480 sél. Nalika peneliti nguji akar ginseng Amérika anu dikukus, aranjeunna mendakan hasil anu sami sareng ékstrak Berry kukus.

9. Boosts Sistim imun
Mangpaat ginseng séjén anu ditalungtik ogé nyaéta kamampuan naekeun sistem imun - ngabantosan awak ngalawan inféksi sareng panyakit. Akar, batang sareng daun ginseng parantos dianggo pikeun ngajaga homeostasis imun sareng ningkatkeun daya tahan kana panyakit atanapi inféksi.
Sababaraha studi klinis geus ditémbongkeun yén ginseng Amérika ngaronjatkeun kinerja sél nu maénkeun peran dina kekebalan. Ginseng ngatur unggal jinis sél imun, kalebet makrofag, sél pembunuh alami, sél déndritik, sél T sareng sél B.
Ekstrak ginseng ngahasilkeun sanyawa antimikroba anu dianggo salaku mékanisme pertahanan ngalawan inféksi baktéri sareng virus. Panaliti nunjukkeun yén sanyawa poliasetilén ginseng mujarab ngalawan inféksi baktéri.
Panalitian ngalibetkeun beurit nunjukkeun yén ginseng ngirangan jumlah baktéri anu aya dina limpa, ginjal sareng getih. Ekstrak ginseng ogé ngajagi beurit tina maot septic kusabab peradangan. Laporan nunjukkeun yén ginseng ogé gaduh pangaruh ngahambat kana kamekaran seueur virus, kalebet influenza, HIV sareng rotavirus.

10. Ngaleungitkeun Gejala Menopause
Gejala pesky sapertos hot flashes, sweats wengi, swings wanda, sénsitip, kahariwang, gejala depressive, kagaringan heunceut, panurunan drive sex, gain beurat, insomnia jeung thinning bulu condong marengan ménopause. Sababaraha bukti nunjukkeun yén ginseng tiasa ngabantosan ngirangan parah sareng lumangsungna ieu. Tinjauan sistematis tina uji klinis acak mendakan yén dina tilu percobaan anu béda, ginseng beureum Korea ngagaduhan khasiat pikeun naekeun gairah seksual di awéwé menopausal, ningkatkeun kesejahteraan sareng kaséhatan umum bari ngirangan gejala depresi sareng ningkatkeun gejala ménopause dina indéks Kupperman sareng Menopause. Skala Peunteun dibandingkeun sareng grup plasebo. Panaliti kaopat henteu mendakan bédana anu signifikan dina frékuénsi kedip panas antara ginseng sareng grup plasebo.


Jenis Ginseng

Nalika kulawarga Panax (Asia sareng Amérika) mangrupikeun hiji-hijina jinis ginseng anu "leres" kusabab tingkat luhur tina bahan aktif ginsenosides, aya bumbu adaptogenik sanés anu gaduh sipat anu sami anu ogé katelah saderek ginseng.

Ginseng Asia: panax ginseng, mangrupikeun klasik sareng asli anu parantos kasohor salami rébuan taun. Mindeng dipaké pikeun naekeun dina Kedokteran Tradisional Cina pikeun maranéhanana anu berjuang kalawan Qi low, coldness sarta kakurangan Yang, nu bisa nembongkeun salaku kacapean. formulir ieu ogé bisa mantuan kalawan kalemahan, kacapean, diabetes tipe 2, disfungsi erectile jeung memori goréng.Panax ginseng utamana tumuwuh di wewengkon pagunungan changbai propinsi jilin Cina, samenanjung Korea jeung Sibéria Rusia. Wewengkon panghasil utama ginseng Cina aya di lamping kulon gunung changbai jeung wewengkon sésana na, sedengkeun wewengkon ngahasilkeun utama ginseng Korea aya di wétan jeung kidul gunung changbai, kalawan saeutik bédana dina lingkungan géografis jeung iklim.

Ginseng Amérika: panax quinquefolius, tumuwuh sapanjang wewengkon kalér Amérika Kalér, kaasup New York, Pennsylvania, Wisconsin sarta Ontario, Kanada. Ginseng Amérika parantos ditingalikeun pikeun ngalawan depresi, nyaimbangkeun gula getih, ngadukung gangguan pencernaan anu disababkeun ku kahariwang, ningkatkeun fokus sareng ningkatkeun sistem imun. Dina babandingan, ginseng Amérika leuwih hampang batan ginseng Asia tapi masih pohara terapi sarta biasana dipaké pikeun ngubaran kakurangan yin tinimbang kakurangan Yang.

Ginseng Siberian: eleutherococcus senticocus, tumuwuh liar di Rusia jeung Asia, ogé katelah ngan eleuthro, ngandung tingkat luhur eleutherosides, nu boga mangpaat pisan sarupa ginsenosides kapanggih dina spésiés panax ginseng. Studi nunjukkeun yén ginseng Siberian tiasa ningkatkeun VO2 max pikeun ngaoptimalkeun daya tahan kardiovaskular, ningkatkeun kacapean sareng ngadukung kekebalan.

Ginseng India: withania somnifera, ogé katelah ashwagandha, mangrupikeun ramuan anu kasohor dina ubar Ayurveda pikeun ningkatkeun umur panjang. Cai mibanda sababaraha mangpaat sarupa ginseng klasik tapi ogé boga loba béda. Ieu bisa dicokot leuwih dina dasar jangka panjang sarta geus ditémbongkeun pikeun ngaronjatkeun kadar hormon tiroid (TSH, T3 & T4), nulungan kahariwang, kasaimbangan kortisol, ngaronjatkeun kolesterol, ngatur gula getih sarta ngaronjatkeun tingkat kabugaran.

Ginseng Brasil: pfaffia paniculata, ogé katelah akar suma, tumbuh di sapanjang leuweung hujan Amérika Kidul sareng hartosna "kanggo sadayana" dina basa Portugis kusabab rupa-rupa mangpaatna. Akar Suma ngandung écdysteron, nu ngarojong tingkat séhat téstostéron di lalaki sarta awéwé sarta ogé bisa ngarojong kaséhatan muscular, ngurangan peradangan, ngalawan kanker, ngaronjatkeun kinerja seksual jeung naekeun daya tahan.


Kumaha Teangan Ginseng

Produk ginseng dijieun tina akar jeung offshoots nu disebut bulu akar. Anjeun tiasa mendakan ginseng dina bentuk garing, bubuk, kapsul sareng tablet.
Ginseng oge sadia tanpa bumbu dina Jumlah rumus kombinasi; Nanging, émut yén produk Panax ginseng henteu salawasna sapertos anu diklaim. Eusi produk anu dilabélan ngandung Panax ginseng tiasa bénten pisan, sareng sababaraha tiasa ngandung sakedik atanapi henteu ginseng Panax.
Pastikeun maca labél bahan sacara saksama, sareng sok mésér produk ti perusahaan anu dipercaya sareng dipercaya. Cina mangrupakeun produser utama ginseng di dunya, akuntansi pikeun 70% ~ 80% tina total kaluaran dunya, sarta 60% tina ékspor dunya.

Kumaha Jieun Ginseng Tea

Hoyong nambihan ginseng kana diet sapopoé anjeun? Coba nyieun tea ginseng sorangan.

Di Cina, jalma-jalma parantos nginum tea ginseng salami 5,000 taun. Dina ubar herbal Cina, praktisi nyarankeun yén sawawa leuwih 40 inuman hiji cangkir tea ginseng unggal poe.
Teh ginseng, sapertos suplemén sareng ekstrak ginseng, dianggo pikeun ningkatkeun kakuatan méntal sareng ingetan anjeun. Nalika ngadamel tea ginseng, pilih heula jinis ginseng anu anjeun hoyong pake: Amérika (anu langkung saé dina bulan anu langkung panas) atanapi Korea (saé langkung saé dina bulan anu langkung tiis). Anjeun tiasa ngagaleuh kantong tèh ginseng ti toko tuangeun lokal anjeun, tapi ngadamelna nyalira tina akar pepelakan mangrupikeun bentuk anu paling mangpaat.

● Anjeun tiasa make akar seger, tapi ieu bisa jadi teuas pikeun manggihan, jadi ngagunakeun Powered atawa garing root ogé jalan.

● Mimitian ku mesek akar upami anjeun nganggo.

● Candak 1 sendok asahan akar atawa akar bubuk, teras lebetkeun kana logam
bal tea atawa filter.

● Bawa cai nepi ka ngagolak, terus pareuman - ngantepkeun cai tiis salila 2-3 menit.

● Tuang cai kana cangkir tea, teras tilelepkeun bal tea atawa filter kana cangkir; Hayu eta lungkawing pikeun 5 menit atawa leuwih.

● Saatos nginum teh, Anjeun malah bisa dahar asahan ginseng pikeun ngaoptimalkeun mangpaat kaséhatan.


Ginseng Disarankeun Dosis

Dosis ginseng di handap ieu ditalungtik dina panalungtikan ilmiah:

● Pikeun diabetes tipe 2, dosis éféktif biasa sigana 200 miligram sapopoé. 

● Pikeun disfungsi erectile, 900 miligram Panax ginseng tilu kali sapoé téh naon peneliti geus kapanggih mangpaat.

● Pikeun éjakulasi prématur, nerapkeun SS-Cream, ngandung Panax ginseng jeung lianna
bahan, ka sirit hiji jam saméméh sanggama jeung ngumbah off saméméh sanggama.

● Pikeun setrés, tegangan atawa kacapean, nyandak 1 gram ginseng poean, atawa 500 miligram dua kali sapoé.


Mungkin efek samping jeung interaksi

Efek samping tina ginseng umumna hampang. Ginseng bisa meta salaku stimulan di sababaraha urang, ku kituna bisa ngabalukarkeun nervousness jeung insomnia (utamana dina dosis badag). Pamakéan jangka panjang atanapi dosis tinggi ginseng tiasa nyababkeun nyeri sirah, pusing sareng nyeri beuteung. Awéwé anu ngagunakeun ginseng rutin bisa ngalaman parobahan menstruasi, sarta aya ogé geus sababaraha laporan réaksi alérgi kana ginseng.

Kusabab kurangna bukti ngeunaan kaamananna, ginseng henteu disarankeun pikeun murangkalih atanapi awéwé anu hamil atanapi nyusu.

Ginseng tiasa mangaruhan kadar gula getih, janten jalma anu nyandak ubar pikeun diabetes henteu kedah nganggo ginseng tanpa ngobrol heula ka panyadia kasehatan. Ginseng tiasa berinteraksi sareng warfarin sareng sababaraha obat pikeun depresi; Kafein tiasa ningkatkeun épék stimulan ginseng.

Aya sababaraha perhatian yén Panax ginseng ningkatkeun gejala panyakit otoimun sapertos MS, lupus sareng rematik rheumatoid, ku kituna pasien kalayan kaayaan éta kedah konsultasi ka dokter sateuacan sareng nalika nyandak suplement ieu. Éta ogé tiasa ngaganggu pembekuan getih sareng henteu kedah dicandak ku anu ngagaduhan kaayaan perdarahan. Jalma anu geus kungsi cangkok organ bisa jadi teu hayang nyokot ginseng sabab bisa ningkatkeun resiko tina panolakan organ. (29)

Ginseng tiasa berinteraksi sareng panyawat sénsitip hormon awéwé sapertos kanker payudara, kanker rahim, kanker ovarium, endometriosis sareng fibroid rahim sabab gaduh épék sapertos éstrogén. (29)

Ginseng tiasa berinteraksi sareng pangobatan di handap ieu:

● Pangobatan pikeun diabetes
● Pangobatan ngincer getih
● Antidepresan
● Pangobatan antipsikotik
● Morfin

Pamakéan ginseng anu kaleuleuwihan tiasa nyababkeun Sindrom Penyalahgunaan Ginseng, anu aya hubunganana sareng gangguan afektif, alergi, karacunan kardiovaskular sareng ginjal, perdarahan organ séks, ginekomastia, hépatotoksik, hipertensi sareng karacunan réproduktif.

Pikeun ngahindarkeun efek samping tina ginseng, sababaraha ahli nyarankeun teu nyandak ginseng pikeun leuwih ti tilu nepi ka genep bulan dina hiji waktu. Upami diperyogikeun, dokter anjeun tiasa nyarankeun yén anjeun istirahat teras ngawitan nyandak ginseng deui sababaraha minggu atanapi sasih.

1

kategori panas