sadaya Kategori
EN

News industri

Bumi> wartos > News industri

Minyak atsiri Litsea Berry (minyak atsiri litsea berry) salaku aditif pakan pikeun sababaraha sato disatujuan ku EU

Nyebarkeun Waktos: 2022-07-06 Tampilan: 125

Minyak atsiri Litsea Cubeba

Numutkeun kana Jurnal Resmi Uni Éropa, dina 12 April 2022, Komisi Éropa ngaluarkeun Peraturan (EU) No. nyatujuan minyak atsiri litsea Berry (minyak atsiri litsea Berry) salaku aditif pakan pikeun sababaraha sato.

Numutkeun kaayaan anu dijelaskeun dina lampiran, aditif ieu otorisasi salaku aditif sato dina kategori "Aditif Sensori" sareng gugus fungsi "Sanyawa Rasa". Tanggal ahir otorisasina nyaéta 2 Méi 2032. Peraturan ieu bakal berlaku dina dinten ka dua puluh ti tanggal diumumkeun.

Hunan Nuoz Biological Technology Co., Ltd. parantos ngembangkeun sanyawa inklusi tina minyak atsiri litsea Berry, anu parantos réngsé tés sato dina babi, sareng pangaruhna saé pisan. Éta mangrupikeun aditif pakan ternak kualitas luhur.

Téks lengkep Jurnal Resmi Uni Éropa napel

KOMISI IMPLEMENTING PERATURAN (EU) 2022/593

tanggal 1 Maret 2022

ngeunaan otorisasi minyak atsiri litsea berry salaku aditif pakan pikeun spésiés sato tangtu

(Téks sareng relevansi EEA)

KOMISI Éropa,

Ngeunaan Traktat ngeunaan Fungsi Uni Éropa,

Dumasar kana Peraturan (EC) No 1831/2003 Parlemén Éropa sareng Déwan 22 Séptémber 2003 ngeunaan aditif pikeun dianggo dina nutrisi sato (1), sareng khususna Pasal 9(2) éta,

Sedengkeun:

(1)Peraturan (EC) No 1831/2003 nyayogikeun otorisasina aditif pikeun dianggo dina nutrisi sato sareng pikeun dasar sareng prosedur pikeun masihan otorisasi sapertos kitu. Pasal 10(2) Peraturan éta nyayogikeun évaluasi ulang aditif anu diidinan dumasar kana Déwan Déwan 70/524/EEC 

(2)Minyak atsiri Litsea Berry ieu otorisasi tanpa wates waktu luyu jeung Directive 70/524/EEC salaku aditif feed pikeun sakabéh spésiés sato. Aditif ieu saterasna diasupkeun kana Daptar aditif feed salaku produk anu tos aya, luyu sareng Pasal 10(1)(b) Peraturan (EC) No 1831/2003.

(3)Luyu sareng Pasal 10(2) Peraturan (EC) No 1831/2003 saluyu sareng Pasal 7 éta, aplikasi dikintunkeun pikeun évaluasi ulang minyak atsiri litsea berry pikeun sadaya spésiés sato.

(4)Ngalamar nyuhunkeun aditif pikeun digolongkeun kana kategori aditif 'aditif indrawi' sareng dina gugus fungsi 'senyawa rasa'. Aplikasi éta dibarengan ku inpormasi sareng dokumén anu diperyogikeun dina Pasal 7(3) Peraturan (EC) No 1831/2003.

(5)Nu ngalamar nyuhunkeun minyak atsiri litsea berry pikeun otorisasi ogé pikeun dianggo dina cai kanggo nginum. Tapi, Peraturan (EC) No 1831/2003 henteu ngijinkeun otorisasi 'senyawa perasa' pikeun dianggo dina cai kanggo nginum. Ku alatan éta, pamakéan minyak atsiri litsea Berry dina cai pikeun nginum teu matak diwenangkeun.

(6)Otoritas Kasalametan Pangan Éropa ('Otoritas') nyimpulkeun dina pendapatna 5 Mei 2021 (3) yen, dina kaayaan diusulkeun pamakéan minyak atsiri litsea Berry teu boga épék ngarugikeun kana kaséhatan sato, kaséhatan konsumen atawa lingkungan. Otoritas ogé menyimpulkan yén minyak atsiri litsea Berry kudu dianggap salaku irritant kana kulit jeung panon, sarta salaku kulit jeung sensitiser engapan. Ku alatan éta, Komisi nganggap yén ukuran pelindung anu pas kedah dilaksanakeun pikeun nyegah épék ngarugikeun kana kaséhatan manusa, khususna ngeunaan pangguna aditif.

(7)Otoritas salajengna menyimpulkan, yén minyak atsiri litsea Berry dipikawanoh pikeun rasa kadaharan sarta fungsina dina feed bakal dasarna sarua jeung dina dahareun. Ku alatan éta, euweuh demonstrasi salajengna ngeunaan efficacy dianggap perlu. Otoritas ogé pariksa laporan ngeunaan metode analisa aditif feed dina feed anu dikintunkeun ku Laboratorium Rujukan anu diatur ku Peraturan (EC) No 1831/2003.

(8)Penilaian minyak atsiri litsea berry nunjukkeun yén kaayaan pikeun otorisasina, sakumaha anu disayogikeun dina Pasal 5 Peraturan (EC) No 1831/2003, satuju. Sasuai, pamakéan zat ieu kudu otorisasi sakumaha dieusian dina Annex kana Peraturan ieu.

(9)kaayaan nu tangtu kudu disadiakeun pikeun ngidinan kontrol hadé. Khususna, eusi anu disarankeun kedah dituduhkeun dina labél aditif feed. Upami eusi sapertos kitu ngaleuwihan, inpormasi anu tangtu kedah dituduhkeun dina labél prémixtures.

(10)Kanyataan yén minyak atsiri litsea Berry henteu diidinan dianggo salaku perasa dina cai pikeun nginum, henteu ngahalangan panggunaan dina pakan sanyawa anu dikaluarkeun ku cai.

(11)Kusabab alesan kaamanan henteu meryogikeun aplikasi langsung tina modifikasi kana kaayaan otorisasina zat anu dimaksud, pantes pikeun ngijinkeun période peralihan pikeun pihak anu kabetot pikeun nyiapkeun diri pikeun nyumponan sarat anyar tina otorisasina.

(12)Ukuran anu disayogikeun dina Perda ieu saluyu sareng pendapat Panitia Tetap ngeunaan Tutuwuhan, Sasatoan, Pangan sareng Pakan,

Geus ngadopsi PERATURAN IEU:

Pasal 1

Otoritas

Zat anu dijelaskeun dina Lampiran, kagolong kana kategori aditif 'aditif indrawi' sareng gugus fungsi 'senyawa rasa', diidinan salaku aditif pakan dina nutrisi sato, tunduk kana kaayaan anu dijelaskeun dina Lampiran éta.

Pasal 2

Ukuran transisi

1. Zat anu dijelaskeun dina Lampiran sareng prémixture anu ngandung zat ieu, anu diproduksi sareng dilabélan sateuacan 2 Nopémber 2022 saluyu sareng aturan anu berlaku sateuacan 2 Mei 2022 tiasa terus disimpen di pasar sareng dianggo dugi ka béakna saham anu aya.

2. Pakan sanyawa sareng bahan pakan anu ngandung zat sapertos anu dijelaskeun dina Lampiran, anu diproduksi sareng dilabélan sateuacan 2 Mei 2023 saluyu sareng aturan anu berlaku sateuacan 2 Mei 2022 tiasa terus disimpen di pasar sareng dianggo dugi ka saham anu tos aya. exhausted lamun aranjeunna dimaksudkeun pikeun sato-ngahasilkeun dahareun.

3. Pakan sanyawa sareng bahan pakan anu ngandung zat sapertos anu dijelaskeun dina Lampiran, anu diproduksi sareng dilabélan sateuacan 2 Mei 2024 saluyu sareng aturan anu berlaku sateuacan 2 Mei 2022 tiasa terus disimpen di pasar sareng dianggo dugi ka saham anu tos aya. exhausted lamun aranjeunna dimaksudkeun pikeun sato non-ngahasilkeun dahareun.

Pasal 3

Éntri kana kakuatan

Perda ieu bakal dikuatkeun dina dinten ka dua puluh saatos publikasina dina Jurnal resmi Uni Éropa.

Perda ieu bakal ngariung sacara gembleng sareng langsung lumaku di sadaya Nagara Anggota.

Dipigawé di Brussel, 1 Maret 2022.

Pikeun Komisi

Présidén

Ursula VON DER LEYEN


kategori panas