sadaya Kategori
EN

News industri

Bumi> wartos > News industri

schisandra chinensis

Nyebarkeun Waktos: 2021-09-09 Tampilan: 112

gambaran
1

Schisandra chinensis (buah lima rasa) nyaéta anggur anu ngahasilkeun buah. Ieu berries ungu-beureum digambarkeun salaku boga lima rasa: amis, asin, pait, pungent, jeung haseum. Sikina Schisandra Berry ngandung lignansTrusted Source. Ieu mangrupikeun zat anu tiasa gaduh pangaruh anu mangpaat pikeun kaséhatan.
Schisandra henteu biasana dianggo salaku tuangeun. Tapi geus dipaké pikeun tujuan ubar sakuliah Asia jeung Rusia pikeun generasi.
Dina ubar tradisional Cina, Schisandra dianggap mangpaat pikeun qi, gaya hirup atawa énergi alamiah dina sakabéh mahluk hirup. Hal ieu dianggap boga dampak positif kana sababaraha meridian, atawa jalur, dina awak, kaasup jantung, bayah, jeung ginjal.

Naon bentuk Schisandra?
Schisandrins A, B, jeung C mangrupakeun sanyawa kimia bioaktif. Éta dicandak tina buah beri tina pepelakan Schisandra. Ieu tiasa disarankeun ka anjeun ku profésional médis, sareng tiasa dicandak dina bentuk bubuk, pil, atanapi cair.
Schisandra ogé bisa dibeuli salaku sakabeh berries garing atawa salaku jus.
Schisandra ogé sayogi salaku suplement dina sababaraha bentuk. Ieu kalebet bubuk garing, pil, ekstrak, sareng elixir. Suplemén biasana kalebet dosis anu disarankeun dina bungkusan pikeun anjeun turutan.

Ekstrak Schisandra (schisandrins, diekstrak ku alkohol): Nangtayungan ati jeung diazepam.
Ekstrak Schisandra (polisakarosa jeung asam organik, diekstrak ku cai): régulasi imun, suprési tumor, antioksidan, nurunkeun lipid, anti kacapean.
Minyak atsiri Schisandra: Nyegah batuk, ngajaga ati, Antibakteri, antivirus, anti kacapean, ningkatkeun bobo.

Naon anu kauntungan?
Schisandra dipaké pikeun rupa-rupa isu nu patali jeung kaséhatan. Aya sababaraha data ilmiah tina studi sato sareng manusa anu nunjukkeun yén Schisandra tiasa gaduh pangaruh anu positif kana sababaraha kaayaan sareng panyakit. Ieu kalebet:

Panyakit Alzheimer
Hiji studi 2017 Sumber dipercaya manggihan yén Schisandrin B miboga mangpaat, pangaruh positif dina Panyakit Alzheimer. Panaliti nangtukeun yén ieu disababkeun ku kamampuan Schisandrin B pikeun meungpeuk formasi péptida béta amyloid kaleuwihan dina uteuk. Péptida ieu mangrupikeun salah sahiji komponén anu tanggung jawab pikeun ngabentuk piagam amiloid, zat anu aya dina otak jalma anu ngagaduhan panyakit Alzheimer.
Ulikan sejen nunjukkeun yén Schisandrin B bisa jadi éféktif ngalawan duanana Alzheimer jeung kasakit Parkinson. Ieu alatan pangaruh anti-radang, neuroprotective na kana sél microglial dina uteuk.

kasakit ati
Panaliti sasatoan 2013 mendakan yén sari sari tina pepelakan Schisandra ngagaduhan pangaruh antioksidan anu kuat ngalawan karusakan toksik anu disababkeun dina ati beurit. Schisandrin C mujarab ngalawan karusakan ati dina jalma anu ngagaduhan hépatitis akut sareng kronis, panyakit ati.
Panyakit ati lemak nonalkohol (NAFLD) tiasa janten akibat tina sababaraha panyakit ati, sapertos hépatitis sareng sirosis. Aya deui asam lemak sareng radang ati di NAFLD. Panaliti mendakan yén Schisandrin B ngirangan asam lemak ieu dina mencit. Éta ogé bertindak salaku agén antioksidan sareng anti-radang.
Panaliti salajengna diperyogikeun pikeun manusa sateuacan dosis sareng durasi tiasa diurutkeun.

ménopause
Panaliti taun 2016 nganalisa épék ekstrak Schisandra pikeun awéwé anu ngagaduhan gejala ménopause. Panalitian ngiringan 36 awéwé menopausal salami sataun. Peneliti ditangtukeun yén Schisandra éféktif dina alleviating sababaraha gejala ménopause. Gejala ieu kalebet hot flashes, sweating, sareng palpitations jantung.

rarasaan kateken
Panaliti sasatoan anyar anu sanésna mendakan yén ekstrak Schisandra ngagaduhan pangaruh antidepresan dina beurit. Studi beurit tambahan, dijalankeun ku panalungtik anu sami, nguatkeun pamanggihan ieu. Tapi, Schisandra sareng pangaruh poténsialna kana déprési teu acan ditaliti sacara éksténsif dina manusa.

tekenan
Schisandra tiasa gaduh sipat adaptogenik. Ieu ngandung harti yén éta tiasa ngabantosan awak nolak épék kahariwang sareng setrés, sareng nguatkeun pertahanan awak ngalawan panyakit.

Naha aya efek samping sareng résiko?
Penting pikeun henteu ngaleuwihan dosis anu disarankeun Schisandra anu disayogikeun ka anjeun ku praktisi kasehatan anjeun, atanapi sakumaha anu aya dina labélna.
Dosis anu luhur teuing tiasa nyababkeun gejala nyeri lambung, sapertos heartburn. Ku sabab kitu, Schisandra bisa jadi teu luyu pikeun jalma kalawan kaayaan sapertos borok, gastroesophageal réfluks (GERD), atawa hyperchlorhydria (asam burih tinggi). Schisandra ogé tiasa nyababkeun panurunan napsu.
Schisandra bisa jadi teu luyu pikeun ibu hamil atanapi breastfeeding. Diskusikeun panggunaanana sareng dokter anjeun sateuacan anjeun ngamimitian nyandakana.
Éta ogé tiasa nyababkeun réaksi alérgi dina sababaraha urang, sapertos gatal-gatal atanapi ruam kulit.

takeaway nu
Schisandra boga sajarah panjang pamakéan médis sakuliah Asia jeung Rusia. Bisa jadi éféktif ngalawan sababaraha kasakit, kaasup hépatitis jeung Panyakit Alzheimer.
Sanaos aya sababaraha panilitian sato anu mendakan éta mangpaat pikeun déprési, panemuan ieu kedah ditalungtik langkung seueur ngaliwatan studi manusa sateuacan tiasa disarankeun pikeun tujuan ieu.
Schisandra henteu cocog pikeun sadayana. Awéwé hamil atanapi asuhan sareng jalma anu ngagaduhan kaayaan maag sapertos GERD henteu kedah nyandak Schisandra tanpa persetujuan dokter. Pikeun ngahindarkeun efek samping, penting pikeun henteu ngagunakeun zat ieu.


kategori panas